Tuulikki Ukkola

Hyvinvointivaltion loiset

Silminnäkijä-ohjelma 7.3. paljasti hyvinvointiyhteiskunnan pimeän puolen. Meillä on joukko nuoria, ja ehkä vähän vanhempiakin, joille työ ei kelpaa, ei ainakaan ns. paskaduuni. Nämä
hyvinvointivaltion loiset käyttävät häpeilemättä hyväkseen kaikkea sitä ilmaisantia, jonka me tavalliset veronmaksajat kustannamme.

Me olemme todellakin luoneet ylenpalttisen anteliaan yhteiskunnan, jossa voi keplotella ja elää yhteiskunnan kustannuksella jopa paremmin kuin työtä tekemällä. Näille 1980- ja 90-luvuilla syntyneillepöjötautisille nuorille ei kelpaa koulutus, ei työ, koska elämän pitää olla kivaa.

Ja toden totta, kyllä työttömyysturvalla, asumistuella ja sossusta saadulla toimeentulotuelle elää ja harrastaa kaikenlaista kivaa.Järjestelmät on rakennettu sellaisiksi, että ne suorastaan estävät työnteon. Jos työttömyysturvalla elävä ottaa vastaan pätkätyön tai paskaduunin, se ei
kannata, koska tuki lakkaa eikä työstä jää mitään käteen. Päinvastoin alkaa uusi ukihakemusruletti ja byrokratian pyöritys.

Syypää siihen, että meillä on näin järjetön järjestelmä, on ay-liike ja kolmikanta. Poliittiset päättäjät ovat jo vuosikymmeniä ulkoistaneet eläkkeitä, työttömyysturvaa, toimeentulo- ja muita etuuksia koskevan lainsäädännön työmarkkinajärjestöille.

Yleensä SAK:n pomo on sanellut hallitukselle, minkälaista lainsäädäntöä pitää tehdä, jotta työrauha säilyy. Pahin päällepäsmäri on ollut Lauri Ihalainen, nykyinen työministeri. Hän on toiminut SAK:ssa vuodesta 1970 lähtien ja oli puheenjohtajana 1990-2009 eli aikana, jolloin Suomesta rakennettiin hyvinvointiyhteiskunta.

Nyt Ihalainen saa ”nauttia” edellisen työnsä hedelmistä, kun yrittää patistaa nuoria työhön tai opiskelemaan. Kumpikaan vaihtoehto ei ole kivaa. Elämänhän pitää olla kivaa. Ja jos kivaa saa ilmaiseksiyhteiskunnalta, miksi hitossa kukaan menisi töihin.

Hyvinvointiyhteiskunta on erinomainen asia. Muttakorporatismi eli etujärjestöjen saneluvalta on tehnyt siitä kalliin jaepäoikeudenmukaisen.

Korporatismia arvosteli myös Ruotsista palaava VATT:n tuleva johtaja Juhana Vartiainen HS:ssä 4.3. Hänen mukaansa Suomen korporatistinen poliittinen järjestelmä ei kykene tekemään uudistuksia. Vartiainen tarkoitti juuri työmarkkinajärjestöjen merkittävää asemaa politiikassa.

Vartiaisen haastattelu on saanut harvinaisen vähän huomiota poliitikkojen (ja median) keskuudessa. Tämä on toki ymmärrettävää, mutta ei viisasta. Vartiainen näet kehuu Ruotsin porvarihallituksen talouspolitiikkaa ja sanoo suoraan: Jos Suomessa halutaan pelastaa
hyvinvointipalvelut, on otettava mallia Ruotsista.

Vartiaisen lääkkeet ovat myrkkyä Suomen ay-liikkeelle ja poliitikoille. 1) Työttömiä ja työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä pitää patistaa työmarkkinoille piiskalla ja porkkanalla, 2) työttömyysputki pitää poistaa ja 3) kotihoidon tuen lopettamista on syytä harkita.

Ei muuta kuin Ihalainen töihin eli purkamaan omia kelvottomia aikaansaannoksiaan. Hänen Silminnäkijä-ohjelmassa esittämänsä keinot eivät ole mistään kotoisin. Jos työ tai opiskelu ei kiinnosta, on järjestelmäämuutettava.

Jos työkykyinen nuori tai aikuinen saa työttömyystukea, kyllä sen vastineeksi yhteiskunta voi velvoittaa ihmisen tekemään jotain edes muutaman tunnin päivässä. Se ei tietenkään ole kivaa, mutta ei ole kivaa myöskään meidän veronmaksajien maksaa loisien elättämisestä.

Myös kotihoidontuen voisi poistaa ja muuttaa työelämää niin, että osa-aikatyö kävisi mahdolliseksi. Tässäkin asiassa voidaan ottaa mallia Ruotsista. Äitiysloma on pitkä, verrattuna 3 kuukauden aikaan 70-luvulla. Silloin ei ollut kunnallisia hoitoloita, vaan palkattiin tyttöjä kotiin ”paskaduuniin” eli hoitamaan vauvaa. Ja ihan hyvin meni.

Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista.

Onneksi Suomeen on tulijoita.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (239 kommenttia)

Aku Ankka

En jaksanut ihan kokonaan edes lukea, koska rupesi ärsyttämään kokoomus-liberaali besserwisser-asenne.

Sellaisten ihmisten, joiden oma elämä on hyvin, ja joille tippuu varsin vähästä tekemisestä varsin suuria tuloja tilille joka kuukausi, kuten kansanedustajan eläkettä saavalle Ukkolalle, pitäisi osata olla hiljaa, kun mietitään köyhien ja syrjäytyneiden asemaa.

Varmasti on niin, että systeemimme tukee passiivisuutta, ja varmasti työttömien joukossa on pari laiskaakin, mutta esim. sairaseläkkeelle pääsyn seula on niin tarkka, että haiskahtaa vähän lääkärienkin ammattitaidon loukkaamiselta, jos joku toimittaja tulee tuosta vain väittämään, että sairaseläkeläiset pitäisi pakottaa töihin.

Aloitapa, Ukkola, maailman parantaminen itsestäsi.

Matti Meikäläinen

Höpö höpö, tämä oli erittäin hyvä kirjoitus Ukkolalta. Jos systeemissä on epäkohtia, kuten itsekin toteat, niin ne pitää korjata. Tiedän itsekin useita "siivellä eläjiä". Muutamat myös entisiä masentuneita, jotka ovat nykyään ihan työkykyisiä. Ja jokainen työtön nuoro voi käydä esim. mummoja ulkoiluttamassa saadakseen työttömyystukea!

Heikki Kosalainen

Keski-ikäiset ja vanhukset: Totuus miksi valveutuneita nuoria ei työnteko enää kiinnosta. (Ainakaan Suomessa)

Nuoret maksavat epäoikeudenmukaisen eläkeuudistuksen:

Haastattelussa Ahne sukupolvi -kirjan kirjoittaja Osku Pajamäki

http://www.youtube.com/watch?v=9Phc4QM9V1I

Nuorten työmotivaatiota laskevat tekijät:

1. Nuoret joutuvat maksamaan korkeampia veroja kuin vanhukset, jotka aloittivat aikoinaan työuransa.

2. Nuoret joutuvat maksamaan vanhusten suureläkkeet, kun vanhukset eivät itse säästäneet tarpeeksi omia eläkkeitään.

3. Nuoret joutuvat maksamaan vanhusten ottamat julkiset velat (valtion ja kuntien), kun vanhukset eivät itse eläneet omien tulojensa mukaan.

4. Nuoret joutuvat kouluttautumaan enemmän samoihin hommiin, kuin mitä vanhuksilta vaadittiin. Nuorilta vaaditaan siis ylikouluttautumista työn vaativuuteen nähden.

5. Elintasopakolaisetkin saavat rahaa tekemättä töitä, miksi siis tehdä töitä ja maksaa veroja elintasopakolaisten hyväksi? Ei ole valkoisen miehen homma olla tumman miehen orja.

6. Nuorilla ei ole mitään takeita, että he joskus saavat eläkkeensä. On paljon todennäköisempää, että he jäävät niitä ilman.

Suomessa meneillään itsepetos? ”Tämä on liian hyvää ollakseen totta”

http://www.uusisuomi.fi/raha/91670-suomessa-meneil...

Heikki Kosalainen

Miksi nuoren sukupolven pitäisi maksaa suurten ikäluokkien ottamat velat ja maksaa heille eläkkeet, mitä eivät ole itse säästäneet?

Todiste että elävät koko ajan yli omien verojensa nuorten piikkiin: http://www.velkakello.fi

Todiste etteivät ole säästäneet omia eläkkeitään: http://www.uusisuomi.fi/raha/91670-suomessa-meneil...

En keksi yhtään hyvää syytä miksi nuorten pitäisi toimia ahneen sukupolven maksumiehinä ja vielä kustantaa heille rahakkaammat eläkepäivät, kuin ovat ansainneet.

http://eduskunta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82899-mi...

Heikki Kosalainen

Eurotakausten suuruus on sama kuin 82 vuoden toimeentulotukien suuruus kaikille nykyisille tuennostajille.

Seuraavien lukujen valossa en kehtaisi paljoa syyllistää nykyisiä toimeentulotukien nostajia. Suomen tulevat talousvaikeudet ovat eurotakaajien syytä, eivätkä sossutukien nostajien.

Nykyisten eurotakausten suuruus on 51,6 miljardia.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/12/1...

Vuoden 2010 toimeentulotuen bruttomenot olivat koko maassa yhteensä 631,6 miljoonaa euroa.

http://www.stakes.fi/FI/Tilastot/Aiheittain/Sosiaa...

http://eduskunta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98065-eu...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Tosi uskottava kommentoija, Matti Meikäläinen ja ilman valokuvaa....niin, miksiköhän??

Miksi tuollaiset vipeltävät täällä taas. Moderoipa hiukan ukkola!

EV

Pentti:

Minulle tuollaiset paskanjauhajat alkavat nimissään pienellä kirjaimella. Tuo oli harkittu veto!

Äläkä sä rällätä meikäläisen kaikista jutuista täällä, ellet vihdoin ja viimein keksisi jotain positiivistakin. :(

Pentti Järvi
Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Kokoomus ja hallitus kusettaa kansaa maahanmuutolla ja salaisilla Kreikka sopimuksilla ja siirtää keskiluokan duunit Kiinaan ja rahat pankkiireille.

Kansan velvollisuus on silloin kusettaa kusettajia. Päättäjät antaa mallin, kaikki kusettaa kaikkia. Ei ole mitään yhteisöllisyyttä globaalissa eläintarha-Euroopassa.

Pentti Järvi

Eeva: heti kun kirjoitat jotain asiaa, suhtaudun hieman toisin.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

RJ Kun ei politiikasta ole kysymys, olemme samaa mieltä. Viittaan alempana olevaan kommentiini!

Reijo Tossavainen

Järnefelt - aloita maailman parantaminen ja mene töihin! Lopeta valittaminen!

Aku Ankka

Heh, Sinäkö olet mielestäsi töissä...? ;-)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsista palannut Juhana Vartiainen ja Tuulikki Ukkola vaativat Suomeen samanlaista ”sairauspäivärahalta työelämän”- kampanjaa, jota Ruotsin oikeistohallitus on toteuttanut. Jo 54 000 poistettu sairausvakuutusjärjestelmästä. Tässä esimerkkejä siitä, mitä tällainen linja on Ruotsissa merkinnyt.
55-åriga Annica Holmquist sairastaa agromegaliaa, joka saa hänen jäsenensä ja elimensä kasvamaan holtittomasti. Sairaus johtuu kasvaimesta aivolisäkkeessä, joka aiheuttaa kasvuhormonin erittymistä. Tämän seurauksena sisäelimet, korvat, leuka, jalat ja kädet kasvavat, sekä myös kieli, jonka kasvu on aiheuttanut uniapnean ja sen, että Annica joutuu nukkumaan paineilmalaitteen kanssa. Pahin vaikutus on kuitenkin niveliin, joihin aiheutuu jatkuvaa särkyä. Hän ei esimerkiksi voi mennä elokuviin, koska ei voi istua pidempää aikaa. Hän ontuu kuin sotaveteraani, koska polvet ovat täysin turvonneet. On raja, kuinka usein kortisonia voidaan antaa ruiskeena. Morfiinia hän ottaa useasti päivässä. Toisinaan hän joutuu raahautumaan sängystä vessaan. Öisin hän pystyy nukkumaan vain pari kolme tuntia. Yhtenä ongelmana ovat myös kivuista johtuvat jatkuvat oksentelut. Hän on lukuisia kertoja saanut lääkärintodistuksen, joissa hänen todetaan olevan täysin työkyvytön. Sairausvakuutuskassalle nämä todistukset eivät kuitenkaan ole kelvanneet.

Kuitenkin Ruotsin hallituspuolueiden uuden linjauksen mukaisesti tämäkin nainen oli laitettava työnhakuun. Hänen sairausvakuutuskorvauksensa lopetettiin ja sosiaaliapua saadakseen katsottiin, että hänen ensin pitäisi myydä asuntonsa 4 kuukauden sisällä. Tästä hätääntyneenä Annica sairastui vielä vakavaan masennukseen. http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket....

61 vuotias Per Sköld kärsii lihassairaudesta, jonka seurauksena hänen niskalihaksensa eivät toimi kunnolla, ja hänellä on vaikeaa pitää päätään suorassa. Sairaus vaikeuttaa kommunikointia toisten kanssa. Lääkärintodistuksen mukaan Per voi tehdä työtä, jos hän voi työskennellä makaavassa asunnossa.

Magnus Samuelsson velvoitetaan työhön vaikka hän on halvaantunut niskasta alaspäin. Hänen katsotaan olevan työkykyinen, koska hän voi soittaa pianoa.
60 vuotias Anki Pettersson on läpikäynyt monta sydänkohtausta, kärsii vakavista selkärangan kulumista, diabeteksesta ja ylipainosta. Selkärangan kulumat aiheuttavat jatkuvia kipuja, jotka estävät nukkumista öisin ja joihin hän syö Alvedolia ja morfiinipohjaisia lääkkeitä. Sairauseläke on häneltä evätty.

Monica König, psykiatri kuvaa uutta masennuksen muotoa, kassastapoistetun masennusta, joita hän tapaa useita potilaita viikossa. Kyse on vaikeasti sairaista syöpäpotilaista, jotka ovat saaneet kesken hoitojen kotiin kirjeen, joissa heitä kehotetaan työnhakuun. Syöpää sairastavat, jotka ovat heikossa kunnossa sytostaatti- ja sädehoitojen seurauksena, tai ovat kuolemassa syöpään, edellytetään hakevan kokopäiväistä työtä sairausvakuutuskorvauksen menettämisen uhalla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikko, tämä viesti pitäisi oikeastaan lähettää myös suoraan Juhana Vartiaiselle.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Mikko Ahola, kuulostaa ihan vakuutuslääkärien lausunnoilta.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Tosi hyvä kommentti! Olen Richardin kanssa ihan samaa mieltä asiasta. Ukkolalta vielä todella loukkaavaa tekstiä monille, jotka eivät voi asiaintilalle yhtään mitään.

EV

Aku Ankka

Kiitos, Eeva, olemme aina vakavista asioista yhtä mieltä! On ala-arvoista lähteä syyllistämään sairaita ja köyhiä.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Richard, kiva kuulla, että olet samaa mieltä tästä huonompiosaisten törkeästä tölvimisestä täällä.

Jatketaan vaan samalla tavalla.

terv. Eeva

Olavi Lehto

Näin on tullut todistettua että hyvät tavat ja lähimmäisten arvostaminen vs arvottomuuksien julkinen lateleminen on toisille sallittuja ja toisille.

Toisille sakkoja ja vankeutta toisille poliittista hyminää

Z Man

Tuulikki Ukkola ja Tuulikki Ukkola nuorempi, joka tunnetaan myös nimellä Jaana Pelkonen, ovat ilmeisesti perussuomalaisia toisessa potenssissa.

Jos Tuulikin tekstissä vaihdettaispitkälle iin "nuoriso" ja "maahanmuuttaja" -sanat keskenään, hän menisi vilauksessa Halla-Ahosta oikealle ja saisi Biaudetin päästä suonen katkeamaan. On hämmästyttävää, että tällaista kirjoittelua sallitaan jostain väestömme avainryhmästä näin summittaisena. Ehkä asian oikeuttaa kuitenkin se, että siinä haukkumisen kohteena on suomalaisia. Suomalainenhan on suomalaiselle se pahin susi. Ja suomalaisen äärioikeiston vanharouva suomalaiselle nuorelle oikea emäsusi.

Z Man

Tuulikki Ukkola ja Tuulikki Ukkola nuorempi, joka tunnetaan myös nimellä Jaana Pelkonen, ovat ilmeisesti perussuomalaisia toisessa potenssissa.

Jos Tuulikin tekstissä vaihdettaispitkälle iin "nuoriso" ja "maahanmuuttaja" -sanat keskenään, hän menisi vilauksessa Halla-Ahosta oikealle ja saisi Biaudetin päästä suonen katkeamaan. On hämmästyttävää, että tällaista kirjoittelua sallitaan jostain väestömme avainryhmästä näin summittaisena. Ehkä asian oikeuttaa kuitenkin se, että siinä haukkumisen kohteena on suomalaisia. Suomalainenhan on suomalaiselle se pahin susi. Ja suomalaisen äärioikeiston vanharouva suomalaiselle nuorelle oikea emäsusi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Katsokaahan nyt kommentoijat tämä dokumentti, ottakaa sitten kantaa Ukkolan kirjoitukseen: http://areena.yle.fi/video/1331154259635?ns_campai...

Aku Ankka

Ja, heh-heh, Suomeenko on tulijoita? Tänne on tosiaan tullut kunnon ulkomaalaisia sekä avioliittojen että työpaikkojen kautta, ja kunnon ihmisiä olivat myös kauan sitten tulleet chileläiset ja vietnamilaiset, mutta sen jälkeen tulleet, joita valtio on itse tänne haalinut, eivät taatusti tee töitä "laiskojen" nuortemme puolesta. Päin vastoin taitaa olla niin, että jotkut "laiskoista" nuoristamme ovat juuri noiden tiettyjen ulkomaalaisten takia lakanneet yrittämästä, koska ovat nähneet, miten hellästi näitä kultamunia kohdellaan, jos heitä ei satu työ huvittamaan.

Olavi Lehto

Jos sopii niin tähän voi sanoa että Richard kiteytti monen suomalaisen ajatukset ja yhteenvedot erittäin hyvin.

Erikoista on että suomalaisia saa syyttää loisiksi ;) mutta kerroppa se niistä oikeista piip-tahoista niin mitä seuraakaan?

Valikoiva farisealaisuus yhteiskuntamme todellinen itsesaastutus ;) aivan kuten Herramme Jeesuksen aikaan

Olavi Lehto

Heikki Kosalainen

Tuulikki Ukkola ollut itse äänestämässä ulkomaalaisten sosiaalipummien tulon puolesta.

Lista poliitikoista, jotka ovat vastuussa maahanmuuttajien lisäämisestä.

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/aax3000.sh?VAPAAHAKU=(aanestysvpvuosi=2009%20and%20istuntonro=14%20and%20pj_kohta=2)&kieli=su

Klikkaamalla "Tulos"-kohtaa näet ketkä äänestivät useiden tuhansien lisäturvapaikkahakijamiesten ottamisen puolesta. Ainoa puolue joka äänesti uutta ulkomaalaislakia ja tuhansien uusien maahanmuuttajien tuloa vastaan oli Perussuomalaiset.

http://eduskunta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70143-li...

Juho Aalto

Työntekijöitä tarvitaan aina, mutta onko kaikille työntekijöille antaa töitä? Mm. Nuorisotyöttömyys erityisesti oulussa on korkea, eikä se voi johtua pelkästään siitä, että työ ei maistu.

Jos ei työpaikkojen luontiin kannustavia toimenpiteitä tehdä, ei niillä maahanmuuttavilla työntekijöilläkään ole töitä mitä tehdä. Eikö olisi hyvä katsoa ensin omien nuorten hyvinvointiin ja työllistämiseen?

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Aloittelevana 58-vuotiaana sepelvaltimotautia sairastavana loisena ja ilman kodinhoitotukea olevana, vaikeasti sairaan vaimoni omaishoitajana, kirjoituksesi loukkaa!
Olen ollut työelämässä 38v. josta viimeiset 31v, pienyrittäjänä. Sairastuttuani joutuin lopettamaan yritykseni, mutten ole kuitenkaan niin sairas että voisin hakeutua työkyvyttömyys eläkkeelle. Tämänvuoden alusta pääsin ensimmäisenkerran eläissäni työttömän peruspäivärahalle.
Te toimisto kehoitti soittamaan pätkätyötä välittävään firmaan, muutamasta työpaikasta1 Kertomalla taustani ja yrittäjänä lopettamiseni syyn, minulle kohteliaasti ilmoitettiin, että sovitaanko niin ettemme jatka tätä keskustelua tämän pitemmälle, meillä on jo yli 20 nuorempaa ja tervettäkin hakemassa tätä paikkaa!
Vuoden päästä tilanteeni hiukan paranee,kun tulee vuosi työttömyyttä täyteen, niin minusta ruvetaan maksamaan työttömyyden tapporahaa(Tukea pitkäaikaistyöttömän) työllistämisestä, siitä huolimatta en usko näin loppuun kulutettua ukkoa kenenkään yksityisen työnantajan tarvitsevan!

Aku Ankka

Reijo, ymmärrän hyvin. Etenkin pienyrittäjyys jos mikä saattaa hyvinkin imeä mehut ihmisestä, ihan loppuun asti.

Ukkolan teksti tuntui minustakin loukkaavalta, vaikka oma tilanteeni ei ihan sama olekaan. Minusta hän ei ole oikea ihminen arvioimaan, kuka on oikeasti sairas, ja kuka vain "laiskottelee." Tässä maassa on kuitenkin sen verran huono sosiaaliturva, että jos todella haluaa "elämäntapaintiaaniksi" ruveta, pitää vähintään olal sijoituksia ulkomailla tai asunnot ostettuina.

Paska maa ja paskat poliitikot!

Olavi Lehto

Edelleen ;) Riku sanainen arkkusi noudattaa monen suomalaisen aistimaailmaa ;) Se kellä korva on kuulee, se kellä silmä se näkee jne ,)

Vaan sitä ei moni kokoomuslainen näe toisin kuin 1930-luvulla

Olavi Lehto

Tuula Hölttä

Reijo K :"Aloittelevana 58-vuotiaana sepelvaltimotautia sairastavana loisena ja ilman kodinhoitotukea olevana, vaikeasti sairaan vaimoni omaishoitajana, kirjoituksesi loukkaa!"

Niin varmasti loukkaa, enkä ihmettele ollenkaan. Tuntuu kummalliselta sekin, että mihin faktatietoon perustuu Kokoomuksen edustajien näkemys nuorista "loisina", jotka vain etsivät kivaa.

Henk.koht. en ole koskaan tavannut sellaisia nuoria, mutta kylläkin heitä, jotka ovat masentuneet ja menettäneet luottamuksensa tulevaisuuteen tässä kilpailuyhteiskunnassa, joka heitä kuulematta ja "passiivisiksi" leimaamisen ja taloudellisen perusturvan menettämisen uhalla on pakottanut heidät vain työttömyyteen tai pätkätyöllisyyteen johtaneisiin erilaisiin opintolainarahoitteisiin ammattikoulutusputkiin.

Tulee väkisinkin mieleen se nuori, jonka roskakorista löytyi kasa muistilappuja, joissa luki "minusta tulee insinööri" ja joka muistilappujen kirjoittamisen jälkeen meni ja hukuttautui läheiseen jokeen.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Suurten ikäluokkien huuto käy kovana, kun jättieläkkeille ei löydykään maksuhalukkaita. Kaikki halutaan leikata nuorilta aivan kuin kestävyysvaje olisi heidän aikaansaannoksensa.

Kuntavaalien alla puolueista ei lödy uskallusta ehdottaa, että ikäryhmä jonka nettovarallisuus kasvaa viisinkertaisella nopeudella heitä edeltäneisiin ja seuraaviin sukupolviin, voisi osallistua päätöstensä seurausten korjaamiseen eikä vain lonnia eläkeviroissaan.

Ala elää kuten opetat ja luovu eläke-eduistasi ensimmäiseksi. Kyseessä on paljon suurempi ansaitsematon subventio työssäkäyviltä työssäkäymättömille kuin mikään mainitsemasi nuorten aikuisten sosiaalietuus.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Eläkemaksu oli jotain 3% 60-70-luvuilla, nyt 23,3 ja nousupaineessa, kuinka nämä eläkeläiset ilkeävät itkeä "taitetusta indeksistä"(ts. inflaatiota palkankorotusten sijaan seuraavaa korotuskerrointa) kun tyypeille voisi maksaa sen minkä ovat maksaneetkin, eli kun kerran meille on luvassa n. 40% ansioista 23% maksulla niin eikö näille kuuluisi silloin joku max 10% palkkatasostaan? Tämän sijaan maksetaan jopa tuhansien eurojen kuukausieläkkeitä kuolleille(eli leskille) ja vielä naureskellaan Kreikalle.

Saksassa on turkkilaisten , ts. suurimman työn perässä tulleen maahanmuuttajaryhmän, työllisyysaste n 30%, peruskoulun päästötodistuksen saanti prosentti n. 70, humanitaaristen ja pakolaisten prosentteja voi arvailla. Parantaako vai huonontaako tälläinen maahanmuutto huoltosuhdetta? OMG, voihan taivahan vallat, tälläistä puusilmäistä tytyrtään kosiskelevaa kannanottoa, vaikka tietää 100-varmasti asian oikean laidan.

Ongelma on oikea ja nuoret pitää saada töihin, mutta siinä tuskin kepit juuri auttaa, käyvät silloin mieluummin huumekauppiaiksi kuin kerjäämään. Miten olisi vaikkapa halpatyövoiman esto kuljetuksissa ja rakennuksilla. Edes nykyisten sääntöjen valvonta a´la bussivarikkoisku.

Jukka Johansson

Miksi kuvittelet, että ns suurten ikäluokkien eläkeläiset saisivat jättieläkkeitä?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Saavat ainakin suhteessa maksamiinsa maksuihin, lähes nollamaksuilla 60% on hyvin kun tämänhetken lupaus on yli 25% maksuilla alle 40%.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Jukka, siksi että he saavat merkittävästi enemmän eläkettä kuin mitä ovat eläkerahastoihin kerryttäneet. Erotuksen maksavat heidän jälkeensä tulevat sukupolvet.

Heikki Kosalainen

Ovat itse säästäneet vain noin 15% eläkkeistään ja odottavat nuorten maksavan heidän eläkkeensä.

Jukka Johansson

Et sinä Kosalainen minun eläkettäni maksa. Jos eläkeyhtiö on sössinyt sijoitukset, niin ei se minun vikani ole. Olen kymmeniä vuosia maksanut eläkemaksuja, joten sinun on härskiä siiinä ruikuttaa.

Heikki Kosalainen

Olet maksanut niitä aivan liian vähän. Kyse ei ole siitä kauanko olet niitä maksanut, vaan kuinka paljon. Eläkemaksut olivat vielä siihen aikaan noin 5%, kun ne ovat nyt noin 400% suuremmat.

En onneksi maksa eläkkeitäsi, mutta Suomessa työssäkäyvät maksavat.

Jukka Johansson

Kosalainen

Paheksut saamaani eläkettä, vaikka olet itse saanut ilmaisen koulutuksen Suomessa ja sitten häippässyt muille maille tienaamaan. Sinulla ei pitäisi olla mitään jakoa sanoa Suomen eläkkeistä sanaakaan.

Nälkäänkö minun pitäisi sinun mielestäsi kuolla?

Markku Talikka

Voi veikkonen, eihän Sinun nälkään pidä kuolla, vaan yrittäisitpä kuitenkin!

Heikki Kosalainen

Vaihdat nyt Jukka Johansson puheenaihetta, kun laitoin kiistattomat faktat pöytään. Eläkkeesi pitäisi olla niin suuri, kuin mitä olet saanut konkreettisesti säästöön urasi aikana. Jos se ei riitä, niin sossusta saa loppusumman, jolla tulla toimeen.

Ja se että olet sananvapauden rajoittamisen kannattaja, ei sulje suutani.

Jukka Johansson

Saan Kosalainen sellaista eläkettä mitä lainsäätäjät ovat päättäneet. En tiedä mitä töitä sinä olet tehnyt ja kuinka kauan ja kauanko Suomessa, mutta jos olet minulta eläkettä pois hakemassa, niin tervetuloa vaan yrittämään.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Turha kirjoitus. Ensimmäisessä kappaleessaan Ukkola rakentaa olkiukon, jota vastaan taistelemisesta lopputeksti sitten käytännössä koostuu. Mitähän muuten tämä ylimielinen kokoomusämmä sanoo sellaisista nuorista - kuten minusta - jotka ovat ahkerasti opiskelleet, käyneet vielä armeijankin, kouluttautuneet ammattiin, käyneet työharjoittelussa (joka myöhemmin paljastui lähes täydelliseksi ajanhukaksi), hakeneet jatkuvasti työtä, mutta ovat silti joutuneet olemaan useita vuosia ilman palkkatyötä - milloin minkälie kiintiöiden, milloin jonkin muun kyseenalaisen syyn takia? Alkaa suoraan sanoen ottamaan päähän, kun tämän päälle joku itsetyytyväinen kapitalistihörhö vielä alkaa haukkumaan "loiseksi". Kokoomuspoliitikot ne tämän yhteiskunnan loisia on.

Sitäpaitsi jos työnantajat maksaisivat oikeaa palkkaa, niin suuria tukia ei tarvittaisi. Työnantajat kuitenkin jatkuvasti yrittävät välttää vastuutaan ja haalia yrityksiin ilmaistyövoimaa pomojen osinkotulojen maksimoimisen auttamiseksi.

Juhani Putkinen

Kolmea viimeisintä kappaletta lukuunottamatta Tuulikilta hyvä kirjoitus.

Suomeen ei tarvita mamuja, vaan ne loisijat on pantava töihin.

Julkiselta sektorilta on myös potkittava byrokraatteja pellolle ja pistettävä nekin tekemään jotakin hyödyllistä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Melkoista röyhkeyttä ja vastuutonta yleistämistä osoittaa kutsua maahanmuuttajia loisiksi. Voisi puhua jopa rasismista, joka muuten on rikos.

Onneksi Putkinen edustaa samaa hiipuvaa jäännöserää mielipiteineen kuin Ukkola.

Juhani Putkinen

Luetun ymmärtämisessä näkyy olevan vaikeuksia. Minä EN ole kutsunut maahanmuuttajia loisiksi. Minä haluan, että ne syrjäytyneet autetaan työelämään, ettei Suomeen tarvita mamuja.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Miksi Suomeen ei saisi muttaa mamuja kun saahan täältäkin muuttaa mamuksi muualle?

Juhani Putkinen

Mahdollisimman puhtaasti kansallisvaltio on ehdottomasti paras ratkaisu:
- lähinnä vain suomalaisia Suomessa;
- lähinnä vain virolaisia Virossa;
- lähinnä vain tshetsheenejä Tshetsheniassa;
- lähinnä vain latvialaisia Latviassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ongelma tuskin ratkeaa kohdistamalla vastenmieltä ja ylimielisyyttä hyväosaisuudesta käsin. Haahuilevat nuoret tarvitsevat elämälle suuntaa.

Reijo Tossavainen

Työelämässä on ongelmia työhistorian molemmissa päissä.

Eläkeikää lähestyviä on kahdenlaisia, on hyväkuntoisia ja huonokuntoisia. Nyt on jokotai tilanne. Hyvinkin heikosti työkykyiset eivät pääse eläkkeelle, vaikka tarvetta olisi.

Monelle heistä osa-aikainen työnteko olisi mieluinen vaihtoehto. Silloin jaksaisi myös olla työssä kauemmin. Olen ehdottanut, että tällaisten henkilöiden osa-aikaiselle eläkkeelle pääsyä helpotettaisiin vaikkapa sillä ehdolla, että samaan työhön palkattaisiin syrjäytymisvaarassa oleva nuori henkilö. Siis sellainen, jolle koulunkäynti ei ole maistunut ja kellonkin tunteminen on niin ja näin. Työelämässä puolittain mukana oleva opastaisi nuoren työelämän pariin työssä oppimisen avulla.

Tämä järjestelmä olisi myös siitä erinomainen, että se säästäisi monella tapaa yhteiskunnan kustannuksia nyt ja myöhemmin!

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Voi voi. Kun toimittaja Ami Assulin pyysi järjestöltämme ohjelmaan mukaan henkilöä, joka ei ole halunnut osallistua "aktiivisen työmarkkinapolitiikan" mukanaan tuomaan pakkotyöpolitiikkaan, jossa työtä tehdään ilmaiseksi, pelkäsin jo näitä kommentteja, mitä ohjelmasta seuraa. Kaikki nuoret leimataan työtä vieroksuviksi loisiksi.

Mutta että kokenut toimittajakin hurahtaa tuollaiseen populismiin "Miksi nuori ei halua tehdä töitä..." . Samalla tavalla voitaisiin Silminnäkijässä seurata vaikka 50 -vuotiasta puliukkoa tyyliin "Miksi Jeppe juo", ja väittää, että kaikki 50 -vuotiaat ovat alkoholisteja.

Lähdekritiikkiä vähän, Tuulikki Ukkola!

Veronmaksajien rahoja käytetään järjettömiä määriä tehottomiksi todettuihin työllistämistoimiin, ei "hyvinvointivaltion loisiin".

Suurin osa nuorista haluaa töihin. Kun ei vain ole työpaikkoja. Työmarkkinapolitiikalla on luotu järjestelmä, jossa kunnat velvoitetaan aktivoimaan kaikki pitkäaikaistyöttömänsä. Työttömät taas voidaan pakottaa näihin aktiivitoimiin sillä uhalla, että muuten hän menettää työttömyyspäivärahansa. Alle 25 -vuotiaat kuuluvat vielä pakko-opiskelun piiriin, jossa esimerkiksi yliopistoon pyrkivän on otettava vastaan vaikka ammattikorkeakoulupaikka (jos ei ensimmäisellä yrittämällä pääse yliopistoon) ja viemään näin opiskelupaikka joltain toiselta. Vaikka pyrkisi yliopistoon seuraavana vuonna uudestaan ja tarkoituksenakaan ei olisi suorittaa ammattikorkean opintoja loppuun. Tätäkö halutaan holhoamisella?

Lainaus blogistani "Työmarkkinoiden väliinputoajat":

"Eräs fb -kaverini tiivisti asian näin: "Kun ravintola palkkaa työntekijän 500 euron kuukausipalkalla, ei yksikään tuomioistuin epäröi määrätä rangaistusta kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Jos sama yrittäjä ymmärtäisi ottaa ilmaisia työharjoittelijoita TE-toimiston suosiollisella avustuksella, häntä kehuttaisiin suureksi hyväntekijäksi".

Kaikki olisi hyvin, jos näistä toimenpiteistä olisi hyötyä työttömälle. Mutta kun ei ole. Tutkimusten mukaan kunnat ovat kyllä lisänneet aktivointitoimiaan työttömyyssakon uhalla, mutta suoria työllisyysvaikutuksia näillä toimilla ei ole ollut. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan kehnosti toteutetut aktivointitoimet ovat jopa lisänneet työttömien syrjäytymistä.

Työtön puolestaan joutuu pakon uhalla osallistumaan näihin aktiivitoimiin. Muuten hän voi menettää työttömyysturvaetuutensa. Kansainvälinen työjärjestö ILO määrittelee pakkotyön työksi, jota joutuu tekemään vastoin tahtoaan, palkatta ja rangaistuksen uhan alla. Suomen perustuslain mukaan jokaisella on oikeus hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Tässä on kahden lain välinen ristiriita; perustuslain ja työmarkkinatukilain. Kumpihan on voimakkaampi, jos näitä asioita vietäisiin tuomioistuimeen?"

Kirjoitus löytyy osoitteesta http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91792-...

Nämä tutkimukset, jotka paljastavat tehottomat työmarkkinatoimenpiteet, on taas listattu täällä:

http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98051-...

Kari Laurila
Hallituksen puheenjohtaja
Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry

http://thtry.fi

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Kukaan jäsenistämme ei muuten halunnut mukaan ohjelmaan. Hänet olteisiin voitu leimata työtä vieroksuvaksi loiseksi.

Matti Hirvonen

Kansanedustaja haukkuu muita loisiksi :D

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Kuka kansanedustaja? Kansanedustajat eivät muuten ole loisia, kun vaihtoehto järjestelmälle olisi aika huono. Toisakseen 200 valitulle maksetaan samat riippumatta siitä keitä ovat tai millä tuloilla. Onhan siellä monia jotka tienaavat paremmin muilla tuloillaan.

Mitä ehdottaisit kansanedustuslaitoksen tilalle? Vasemmistoliiton puoluevaltuustoa, vaiko suoraan itsevaltaista monarkkia?

Heikki Kosalainen

Sveitsin kaltainen suora demokratia olisi parempi kuin nykyinen systeemi, jossa sosiopaatit tekevät päätökset näennäisdemokratian avulla.

http://www.youtube.com/watch?v=-U4R36WjFCI#t=9m21s

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Ei joka asiasta voi kansanäänestystäkään järjestää, mutta demokratian lisääminen virkamiesten valinnoissa ja kansanäänestyksillä olisi tietenkin hyvä juttu. Valitaanhan vaikkapa USA:ssa poliisipäällikötkin vaaaleilla, parlamentti jää jäljelle kaikissa systeemeissä, olihan se itsevaltiaidenkin aikana.
Nykyinen kuntien vähentäminen ja maakuntahallintojen vastustaminen vie 180 astetta toiseen suuntaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eli siis koko Suomen nuoriso pitää laittaa puhelinmyyjiksi?

Tuossa oikein oiva osoite lähdetiedoksi

http://www.mol.fi/etusivu/index.html

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Minusta Ukkola kirjoittaa nyt hyvin.

Erityisesti Vartiaista koskevat maininnat ovat vähintään viittellisesti osuvia.

Kun olen 1970-luvulta asti erittäin paljon lukenut Ukkolan tekstejä, olen niiden kanssa "sinut" ja olenpa oppinut sieltä löytämään myös niitä viestejä, joita tämä nettikansa ei ole koskaan edes arvannut sieltä etsiä.

Kiitos jälleen kerran, Juhana-herttuan nimeen. Cervuz!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Yhdessä turpaan köyhille" kampanja on näköjään alkanut.

Olavi Lehto

Näin on ja se jatkuu kun on varaa ostella meikkejä oli ne sitten moraalittomasti tuotettuja tai ei

Olavi Lehto

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ukkola juttelee:

"Syypää siihen, että meillä on näin järjetön järjestelmä, on ay-liike ja kolmikanta."

Kun rikkaitten Kokoomusta äänestävien kaupunkilaisten kakaroille ei työnteko kelpaa, syy on siis ammattiyhdistysliikkeessä?

Otas nyt kansanedustaja Ukkola pari loiventavaa. Bloggaus on kirjoitettu selkeästi kiihtyneessä tilassa, päätellen koherenssin puutteesta sekä lyöntivirheiden määrästä. Sivumennen, suurin osa niistä 1980-luvulla syntyneistä ei ole enää "nuoria", koska meikäläiset 1970-lukulaisetkin alkavat jo puskea neljääkymmentä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jalonen vetää mutkia tapansa mukaan suoriksi ja vääristelee tarkoituksella. No, eipä ole ensimmäinen kerta. Kun Kokoomusta mielestäsi äänestävät rikkaat ja se niiden edunajajana toimii, niin täällähän on asiat hienosti kun on sellaista porukkaa yli 20 % gallupeihinkin vastanneista ja heidän ehdokkaansa Presidentiksi saa yli 60 % äänistä sekä tulee valituksi suurimmalla henkilökohtaisella äänimäärällä mitä kansanvaalin aikana on yksikään Presidentti saanut. Kannattaisi Jalosenkin ottaa historioitsijan ominaisuudessa selvää mitä Kokoomus on, mitä se on perinteisesti aina ollut, millaisia asioita edistänyt ja millaisia arvoja se edustaa. Saattaisit yllättyä. Tosin ai niin, omissa ennakkoluuloissa piehtarointi lienee paljon mukavampaa. Lasten kutsuminen "kakaroiksi" on kaltaiseltasi henkilöltä varsin ymmärrettävää, niin en siitä lähde kommentoimaan sen enempää vaikka mieli tekisikin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ilkka Partanen rustailee:

"Jalonen vetää mutkia tapansa mukaan suoriksi ja vääristelee tarkoituksella. No, eipä ole ensimmäinen kerta."

Päivystävä kokoomusnuori Partanen näköjään kipitti sitten kiireen vilkkaa osoittamaan kommenttini sisällöltään oikeaksi. Eipä meikäläisen tähän enää muuta tarvitse lisätä.

"Kannattaisi Jalosenkin ottaa historioitsijan ominaisuudessa selvää mitä Kokoomus on, mitä se on perinteisesti aina ollut, millaisia asioita edistänyt ja millaisia arvoja se edustaa. Saattaisit yllättyä."

Meikäläinen äänesti Kokoomusta vielä vuonna 2007, jonka jälkeen lopetin kun näin minkälaista porukkaa puolueeseen oli pesiytymässä ja minne ne aiemmat arvot olivat hävinneet. Milloin itse ylipäätään sait edes äänioikeuden?

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Mitenkäs ay-liikkeen joustamattomuus liksoista, ei paikallisille sopimuksille jne. Työ maksaa Suomessa tajuttomasti. Perusta yritys ja palkkaa eka työntekijä firmaasi. Näet sitten mitä käytännössä on työllistää Suomessa.

Miksi työvoimavaltaiset firmat kaikkoaa Suomesta? Jouko Ahonen ja paperiliitto antoi hyvän vauhdin Suomen paperiteollisuuden alasajamiseen. Paisuneet ylenpalttiset ja hyvinvoivat ammattiliitot - nuo poliittisten broilereiden mainiot hauduttamot - ovat antaneet oman vahvan panoksensa Suomen alasajoon.

Ja nämä työnkammoksujat varmaan vaativat, että nykyisin töissäkäyvät pysyvät palkkaduunissa vähintään 90-vuotiaiksi, jottei heidän tarvitse kokea työn tekemisen kauhuja. Ja voidaanhan me aina nostaa verotusta. Huoh.

Jukka Johansson

Siinä se eräs nuori mies sanoi, että kyllä hän koko ajan töitä tekee, niistä ei vaan makseta palkkaa.

Sinulla on epämiellyttävä tyyli solvata ihmisiä.

Jaakko Pyykkölä

Kenelle tulee yllätyksenä, että kokkari haukkuu nuoria ja työttömiä loisiksi?

Jos työttömyyskorvaukset ovat kerta niin ruhtinaalliset, ehdotankin että laskemme kansanedustajien ja ministerian palkat vastaamaan nykyistä toimeentulotukea.

Jukka Johansson

Hyvä ehdotus! Eikä sitten myöskään mitään sopeutumiseläkkeitä, kuten Ukkola nyt saa.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Ukkola on syntynyt 1943. Oletko sitä mieltä ettei 68 vuotiaalle kuulu eläkettä? No, eiköhän se ole todellisuutta ennen kun olen samassa iässä.

Jukka Johansson

Sinähän se olet sitä mieltä, ettei suurille ikäluokille kuulu nykyisiä eläkkeitä.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

No, kuuluko 68-vuotiaalle eläke vai ei, vai onko se eläkkeensaajan mielipiteistä riippuvainen? Sinunko se pitäisi saada tuomita kuka saa ja kuka ei?
Minä esitin matemaattisen tosiasian, en mielipidettä.

He ovat maksaneet muutaman sadasosan palkastaan eläkerahastoihin, tällähetkellä maksetaan neljännes, eläkkeeseen maksujen epäsuhta vaikuttaa käänteisesti, eli tulevat saavat huonommin kuin nykyiset. Onko se reilua vai ei? Mitä mieltä olet?

Jukka Johansson

Kuuluuko sellainen nelikymppiselle eduskunnasta pudonneelle?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

"Kuuluuko sellainen nelikymppiselle eduskunnasta pudonneelle?"

Miten se tähän liittyy kun Ukkola ei sellainen ole, vaan seitsemänkymppinen eläkeläinen.

Mielestäni ei kuulu maksaa nelikymppisille päivärahakautta(500pv) pitempää työttömyyskorvausta, eikä enää nykyisin käsittääkseni maksetakaan, ainakaan tuleville pudokkaille.
Luulenpa että uudistus kohdistuu eniten vasemmiston työläistaustaisiin edustajiin kuin kokkareiden, rasistisen kielipuoleen, yms. "hyviin veljiin", mutta sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Eipä hän hauku yleisesti nuoria ja työttömiä loisiksi. Tekstin olet epäilemättä tarkkaan lukenutkin, joten minua kiinnostaa että kuinka hienona pidät asiaasi kun sitä näemmä täytyy edistää valehtelemalla?

Jaakko Pyykkölä

"Yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa." -Piia-Noora Kauppi (kok)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kannattaa huomioida vuosi jolloin kommentti annettiin eli 12 vuotta sitten. Silloin kännykällä soittelukin oli eri hintaista, samoin puhelimet. Kauppi tarkoittaa tietysti sitä että yhteiskunta turvaa välttämättömimmän, muttei juurikaan ylimääräistä. Tarkoitus on tarjota väliaikaista perusturvaa, ei pysyvää toimeentuloa, kuten toimeentulotuenkin luonne on alunperin.

Eino Kiiski

Aikamoista tekstiä Oululaisen suusta. Eipä ole Oulussa pula työtä haluavista nuorista nimittäin. Turha alkaa aukomaan leipäluukkuaan laiskottelevista loisista, kun meillä on täällä työttömiä pilvin pimein. Nimenomaan työttömiä, jotka ottaisivat heti työtä vastaan jos sellaisen mahdollisuuden saisivat.

Aika karmeaa kuunneltavaa hallituspuolueen edustajalta tällaiset aivopierut loisista. Jos on olemassa häviävän pieni vähemmistö ihmisiä, joita ei työ tai opiskelu kiinnosta, niin ei se mitenkään voi tarkoittaa sitä, että aletaan ruoskia työtä halajavia heidän vuokseen.

Ukkolan, ihmisten nöyryyttämiseen välttämättä johtavat, ideat pakollisuuksista tulisivat myös yhteiskunnalle äärimmäisen kalliiksi. Kallis pakosta tulisi koulutuksessaolijoiden määrän räjähdysmäisen lisääntymisen vuoksi. Ei yhteiskunnalla ole mitään keinoa pakottaa työtä vieroksuvan asenteen omaavia yhtään mihinkään muualle kuin vankilaan, joka sekin on kovin kallis vaihtoehto.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Miksi oululaiset nuoret eivät mene peruskoulun jälkeen lukemaan itseään merkonomeiksi ja mene sen jälkeen Kalevaan töihin?

Rami Eskola

Hyvin sanottu. Ei taida Ukkolan pussissa olla kaikki jauhot enää kuivia. Itse pidän itseäni oikein änkyräoikeistolaisena*, mutta en kuitenkaan omaa nuorisoa ryhdy loisiksi kutsumaan. Vempulat on vempuloita. Niitä oli ennen sosiaalitukia ja niitä on varsinkin nyt sosiaalivaltion keksimisen jälkeen.

Olen itse tavannut tätä pleikkarisukupolvea** ja tehnyt töitäkin sellaisen kanssa (oikeita töitä, 7:00 työmaalla, kesäisin toisinaan 12 tunnin päivää + työmatkat päälle). Voin sanoa, että en ymmärrä sitä musiikkimakua tai varsinkaan lökäpöksyjä, mutta kyllä niille työt maistuu. Siis oikeat työt.

Tämä Ukkolan raippaa-porkkanaa mentaliteetti kuuluu järjestelmädemareille, jotka yrittävät korjata fasismin oireita lisäämällä fasismia. Olenkin jo vuosia sitten tullut siihen tulokseen, että Kokkarit ovat vain apudemareita, valkokaulussosialisteja. Ei heillä ole mitään käsitystä vaihdantataloudesta ja siitä kansaa virkistävästä ja voimaannuttavasta vaikutuksesta jonka yksilön toiminnanvapaus aiheuttaa.

--
* oikeistolaisuus = klassinen liberalismi, yksilön vapaus, markkinatalous, kapitalismi,
** pleikkari = se PlayStation video/tietokone/TV -peli

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Mielestäni Ukkola onnistuu mitätöimään koko esityksensä viimeiseen virkkeeseen. Vai lieneekö tarkoitus olla vain sarkastinen?

"Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista."

Käyttäjän dzogchen kuva
Lasse Myllypuro
Mirjami Parant

Loisiminen on ruma sana! En usko, että yksikään terve nuori haluaa vapaaehtoisesti loisia. Kyse on vain järjestelmän toimimattomuudesta.

Paras esimerkki on nyt se, että työyhteisöömme haetaan toimistotyöntekijää Mol:in kautta. Hakijoita on valtavasti, suurin osa nuoria työttömiä.

He eivät halua loisia, vaan päästä työhön.

Jukka Johansson

Tästä kirjoituksesta olisi tavallinen bloggaaja jo saanut bannit, mutta Ukkola nostettiin yläkaruselliin solvauksineen.

Olavi Lehto

Suomalaisten vertaaminen loisiin ... ;) ja tosiasioiden sekoittaminen NKVD-aikojen tapaan on taitolaji.

Ei mene purematta tämä teksti läpi .. jos olisi kohderyhmäksi nimetty jokin muu kansanryhmä .. raakoja tosiasioita taustalla nimeten niin voi sitä rasismin määrää ;)?

Olavi Lehto

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Jo on taas koko-asenne saatu raiteille...

"Silloin ei ollut kunnallisia hoitoloita, vaan palkattiin tyttöjä kotiin ”paskaduuniin” eli hoitamaan vauvaa. Ja ihan hyvin meni."
Ja verot maksettiin lain mukaan tästäkin, right?

Itse taidan myös kuulua noihin loisiin. Viimeisimmät opinnot jätin kesken vaikka pääsykokeista sain täydet 80/80. Onhan toki aiempi ammatillinen tutkinto siellä, muita opintoja, yleisesti terve ja mensan papereidenkin mukaan olen lekureiden keskiarvon yläpuolella.
Silti, kun suomesta ei duunia löydy vaikka kuinka niitä hakemuksia postittaa, niin pakko oli vaihtaa maata. Ikävä kyllä se ei kaikille olla vaihtoehto.

Voittehan toki verorahoilla kustantaa "loisille" matkalipun portugaliin tai espanjaan, vielä näkyy olevan puhelinduuneja tarjolla jos 700€/kk riittää palkaksi. Aiemminhan nämä palveluammatit oli Suomessa ja palkkakin saattoi olla yli 1500€/kk.

No, etelässä seitsemällä huntilla sentään saa vuokransa maksettua ja ruokansa ostettua, taitaapa rahaa riittää alkoholiin tai pilveenkin jos kohtuullisesti käyttää.

Aiemmat kommentoijat näkyykin sitten sanoneen loput mitä halusin about yhteen ääneen.

Asennemuutosta mummolle toivottaen,
Tapani

Tuula Saskia

En oikein usko siihen, että olisit loinen.

Et ilmeisesti ole saanut töitä, joita "sielusi sietää".

Entä jos tyytyisit johonkin tehtävään, jossa kuitenkin voisit hyödyntää opintojasi?

Nöyryyttä se vaatii älykkäältä, mutta maasta karkaaminen ei mitään ratkaise.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Jaa-a, mielestäni haut kyllä osui tehokkaasti siihen ammattitaitoon mitä koulupaperit ja osaaminen osoitti. Välillä haettiin hiukan ylempää, välillä alempaa, mutta kaupan kassalle ei viimeisen viiden vuoden aikana kyllä tullut lähetettyä papereita.

Ja miksi pitäisi? Eihän minulle ole siitä mitään kokemusta, joten miten pärjäisin jollekin parikymppiselle joka on tehnyt ko. duunia kesän tai pari?

1,5kk sain olla valokuvaajana kaupungille sossujuoksun välivaiheeksi, kerran kusi asiallinen yövartijan viransijaisuus (2400€/kk, koskaan en ole tienannut noin paljoa) siihen että olin opiskelija, eli byrokratiaan.

Yliopisto-opiskelija olisi koulut seisauttaessaan paikan voinut saada, mutta AMKK:n oppilaan olisi pitänyt erota. Kuuntelin sossuvirkailijan sekä työhönhakijan neuvoa ja säilytin opiskeluoikeuteni.
Retrospektiivisti, ei olisi ollut kannattanut.

Noh, eniten kokemusta on baarin ovelta ja kyllähän päteville muttei pätijöille sieltä duunia löytyy. Ikävä kyllä vaikka tuntipalkka on kohtuullinen, tunteja kertyy suurimmalle osalle alan työntekijöistä vain se 40h/kk, eikä niitä tippejäkään enää asiakkaat hirveästi jakele.

Itse asiassa maasta karkaaminen ratkaisi asian vallan mainiosti siitä huolimatta että Hollanti on vaikea valtio löytää duunia tai asuntoa, about neljännes suomen pinta-alasta ja asuttaa jotain 18milj. asukasta. Täällä on vaikea byrokratia, hiukan kielifasistisia piirteitä kulttuurissa ja selkeää huonon asuntotilanteen hyväksikäyttöä; esimerkiksi vuokravälittäjien korvaus on normaalisti 1kk:n vuokra, jonka vuokralainen maksaa (illegal in Finland).

Näistä huolimatta kolmessa kuukaudessa jo viisi yritystä oli kiinnostunut minusta ja loppujen lopuksi sain kahdesta valita. Suomessa samat paperit ei kelvanneet kymmenille yrityksille edellisen parin vuoden aikana edes sen vertaa että haastatteluun olisi kutsuttu.

Joten, Suomalaiset pätevät ja älykkäät nuoret. Paetkaa ulkomaille missä teillä on vielä mahdollisuus, ja antakaa Suomen hukkua skitsofreniaansa, jossa vallankäyttäjät haluavat samaan aikaan holhota ja hirttää kansan hengiltä - sillä pseudodemokratian ja markkinauskon avulla he tulevat siinä onnistumaan.

Ok, viimeistä kappaletta saatan katua huomenna, mutta ei se kaukana totuudesta ole.

Rami Eskola

"Entä jos tyytyisit johonkin tehtävään..."

Tämän takia naisille maksetaan vähemmän kuin miehille.

Työnteko ja työntekohalu ei riitä. Ensin pitää käydä kauppaa. Pitää etsiä semmoinen diili, että ei harmita joka päivä mennä töihin.

En tiedä mikä on Tuula Saskian motiivi työntekoon, mutta minä pääsääntöisesti teen sitä rahasta. Tällä rahalla kustannan menoni ja koitan kerätä hieman säästöjä. Tätä ei pidä ymmärtää niin, ettenkö myös pitäisi valitsemastani työstä. Kyllä pidän, mutta sitä suuremmalla syyllä vaadin siitä kohtuullisen liksan.

Näin ajattelee mies tai ainakin mielestäni miehen velvollisuus on etsiä leipäpuu vähintään itselleen.

--
Jos se on kivaa puuhaa mutta sillä ei elä nyt tai tulevaisuudessa, niin se on harrastus.

Tuula Saskia

Tuulikki hyvä,

tekstissäsi on paljonkin asiaa.

Mutta nyt en enää ymmärrä myöskään ketkuilua yleensä, siis en millään tasolla.

Miten Sinä, joka yleensä käytät järjen ääntä, voit suvaita Finnairin ns. johtohenkilöiden tolkuttomia ja perustelemattomia palkkioita?

Toimissa on oltava johdonmukaisuutta ja moraalia.

Pyydän, ettet sano, että se on eri asia.

Se ei ole: kyse on moraalista, joka tasolla.

Jaakko Pyykkölä

Laskin pikaisesti, että Ukkola on kahdeksan vuoden kansanedustajauransa aikana nostanut noin 150 vuoden edestä toimeentulotuen perusosaa.

Tuula Saskia

Luultavasti, mutta poikkeaako hän muista kansanedustajista?

Älä viitsi olla typerä.

Jukka Johansson

Ne kaikki muut kansanedustajat (entiset tai nykyiset) ei käytä tuollaista kieltä kuin Ukkola.

Jukka Johansson

Entä mitä mieltä olet kansanedustajista, joille maksetaan eläkettä vaikka loppuikänsä, kun ovat pudonneet eduskunnasta. Tämä uusi kolmen vuoden sopeutumiseläkehän ei koske edellisen kauden kansanedustajia.

Vaikka ei työ maistuisi, niin loppuikänsä voi nauttia hyvästä eläkkeestä.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Tarkistappa lista ketkä saavat, enemmistö on luullakseni vasemmistopuoluiden edustajia, vaikken tarkkaan enää muistakkaan. Jollekin Jere Lahdelle tai Martin Saarikankaalle ei ole paskankaan väliä saako 20 000e:n eläkkeensä päälle pari tonnia eduskunnasta vai ei, mutta sähköasentajalle sillä voi olla hieman merkitystäkin.
Systeemi oli hyvä työväestön edustajille, Eero Lehti tuskin välittäisi vaikkei kansanedustajille maksettaisi palkkioita olleenkaan.

Punalasit päässä maailma näyttäytyy ihmeellisenä.

Tuula Saskia

Jos minulta kysyt, JJ (tosin et tainnut kysyä)en ymmärrä, miten se on mahdollista.

Selvitähän, mikä taho tai porukka on tämänkin päätöksen tehnyt.

Tämä lyö laudalta jopa Liliuksen rahastuksen.

Ja tämäkin otetaan annettuna!

Jukka Johansson

Eduskuntahan tuon lain aikoinaan sääti. Nyt uudet kansanedustajat eivät enää tuosta pääse nauttimaan, mutta entiset kylläkin. Sitä ei heiltä pois oteta.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Tuula hyvä, mitenkä luulet vaikkapa asentajan ammattitaidolle tai työnsaantimahdollisuuksille käyvän parin kansanedustaja kauden aikana, etenkin jos on vetänyt "tiukkaa" linjaa "porvareita" ja työnantajia kohtaan.

Ajatellaanpa jos vaikkapa finnairin lentoemäntä olisi nyt eduskunnassa terävästi kommentoimassa firman toimintaa, vieläkö hänellä mahtaisi olla "tarvetta" finnairissa tai muissakaan yhtiöissä?

Sopeutumis- ja uudelleenkoulutus tuet ovat työläistaustaisten kansanedustajien etu. Piia-Noorat kyllä työllistyvät, ei firmat unohda palveluksia tehneitä, näinhän varmistetaan tulevatkin palvelukset.

Kannattaisi aina ajatella ensin ja unohtaa katellisuus, se vie kalatkin vedestä, kuten tässäkin. Työläisedustajilta viedään mahdollisuus toimia mikäli pitää olla koko ajan pelko persiissä, luottamusmiehillä sentään on jokin toimenpidensuoja, kansanedustajilla ei sitä ole kuin valtion hommissa, heillä taas tuskin on paljoa halua ainakaan hallinnon rationalisointiin.

Kaarina Piipponen

Olipa aika loukkaava kirjoitus suomalaisia nuoria kohtaan ja samalla myös muitakin suomalaisia kohtaan. Kyllä melkein kääntäisin sen syyttävän sormen sormella osoittajaa kohtaan.

Eikö juuri hänen puolueensa ole ollut mukana ajamassa Suomen hyvinvointia alas. Tehtaita ja yrityksiä on viety halpatuontimaihin ja yrityksiä myyty pilkkahintaan. Jos Suomessa on noin puoli miljoonaa työtöntä ja siitä noin 100 000 nuorisotyöttömiä, niin tuskin tänne tarvitaan muualta työntekijöitä.

Suomalaisten päättäjien pitäisi laittaa kaikki tietotaitonsa sen eteen, että oman maan työttömät saisi työllistettyä. Eikä mitään puolen vuoden pätkätöitä (jossa palkka noin 700 euroa) eikä päivähoitokursseja vaan oikeita töitä. Voi tietysti olla, etteivät he siihen pysty.

Ehkä he pystyvät vain hävittämään työpaikkoja.

“Valtio ei pysty takaamaan hyödyllistä eikä kannattavaa työtä, eikä tarjoamaan sitä, eikä aikaansaamaan sitä.”

Henry Hazlitt

http://suomitoday.fi/absurdistaninsanomat

Harmi, kun ei ole Veli Synkältä uudenpia tilastoja.

http://jotu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/33224-velisyn...

Jaakko Pyykkölä

Eikös tuossa juuri sanottu että nuorista halutaan siivous, telemarkkinointi ja McDonalds reservi.

Kaarina Piipponen

Missä sanottiin mitä ja mitä tarkoitit?? Jos opiskelija tekee esim. kesätöitä McDonaldsissa, sehä on ihan hyvä asia. Mutta jos on opiskellut maisteriksi ja sitten ei saa muuta kuin näitä mainitsemiasi duuneja ja vielä pätkittäin, se ei ole enää mielekästä.

Kaarina Piipponen

Jukka R. Ehkä ennen on voinut olla niin, että tyvestä puuhun. Tai juoksupojasta johtajaksi. Mutta näin ei ole enää. Opiskelun jälkeen voi olla niin, että joutuu odottamaan vuosikaudet ennenkuin saa alansa töitä jos sittenkään. Eikä ole muuta mahdollisuutta kuin tehdä jatkuvasti erilaisia huonosti palkattuja pätkätöitä. Tästä on monilla kokemusta. Myös omakohtaista.

Televisiosta tuli aikaa sitten dokumenttiohjelma työttömyydestä. Ohjelmassa haastateltiin erästä naishenkilöä, joka oli työtön. Hän kertoi, että hänellä on jo viisi ammattia. Pitääkö hänen hankkia vielä kuudeskin.

Ehkä joskus 90-luvulla, kun monet sairaanhoitajiksi valmistuneet eivät saaneet Suomesta töitä he lähtivät ulkomaille töihin. Nyt Suomessa valitetaan hoitajapulaa ja hoitajat valittavat yleisönosaston palstoilla kuinka heitä kuormitetaan ja että henkilökuntaa on liian vähän. Mutta kuitenkaan ei palkata lisää.

Tuula Saskia

Minä haluaisin tietää, mikä on ns. paskaduuni.

Jos se tarkoittaa tilapäistyötä muutamaksi viikoksi, käsitän.

Ainakaan se ei tarkoita roska-autojen kuljettajia, jotka luultavasti ansaitsevat hyvin, mikä on oikein.

Kuulun siihen ikäluokkaan,joka tietää työn merkityksen.

Ennen opintojani tein töitä, joita monikaan nykynuorista ei kestäisi: 15-vuotiaana menin kesätöihin Tukholmaan siivoamaan. Tienasin matkarahat rakennussiivoojana.

Jokaisena lukiokesänäni olin töissä, en interreilannut, kuten yleensä eivät muutkaan.

OK, se oli silloin.

Mikä siis on "paskaduuni"?

Jukka Johansson

Paskaduuni on sana, jolla jotkut haluavat halveksia työläisiä. Monet ovat tittelinkipeitä. Kai sitten vaikka pätkätyötä tekevänä tutkijana on hienompi olla kuin ammattitaitoisena siivoojana.

Tuula Saskia

Nyt vastaan JJ:lle jatkona omalle tekstilleni:

Paskaduuni on niiden nuorten ilmaus, jotka eivät ota vastaan työtä.

Luulin, että olisin saanut asiallisen määrittelyn.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Paskaduuni on sisällöltään mikä tahansa työ, josta ei saa elämiseen riittävää palkkaa siksi, että työtä on tarjolla muutamia tunteja silloin tällöin ilman varmuutta siitä onko tunteja tarjolla jatkossa ollenkaan.

Paskaduuni on siis mikä tahansa työ jota ei saa tehdä niin paljon kuin haluaisi tehdä.

Myös jatkuvat ketjutetut hyvin lyhyet määräaikaisuudet ovat usein paskaduuniksi luettavia, jos pätkätyöläisyys jatkuu usean vuoden ajan työpaikasta toiseen, vaikka työ olisikin kokopäiväistä.

Samoin työt, joista ei kerry palkkaa lainkaan työn lähtökohtaisen mahdottomuuden takia ovat paskaduuneja. Esimerkiksi puhelinmyynti on paskatyö, koska sen palkkaus perustuu myyntiin ja samaan aikaan puhelinmyyjiä palkataan provisiopalkalla aivan liikaa puhelinmyynnin kokonaismarkkinaan nähden.

Mainitsemasi siistijän työ oli vielä 10 vuotta sitten ihan hyvä työ. Nykyään harva saa tehdä siistijän työtä elämiseen riittävän määrän, kun siivottavat kohteet jakautuvat niin suurelle alueelle eikä siirtymistä paikasta toiseen lasketa työajaksi.

Kesätyötä harva nuori pitää paskaduunina. Paskaduuneihin päätyy vasta lopetettuaan koulunkäynnin.

Jukka Johansson

Saskia

Tuulikki Ukkola tuota termiä käytti, eikä hän ole käsittääkseni nuori.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Paskaduuni-käsite lanseerattiin A-studiossa muutama vuosi sitten, jolloin eräs ohjelman keskustelija käytti sitä kuvatessaan pienipalkkaista työtä, jolla ei tule toimeen, ja myös tökeröitä työoloja. Toimittaja Jan Andersson kuitenkin käänsi kärppänä termin pullamössöjen ja laiskureiden nimitykseksi tietyistä aloista, kuten siivous, mäkkärimyynti ym, joissa tosin ilmenee paskaduunia, mutta näitä töitä sinällään ei tarkoitettu.

Toimittaja jyräsi eikä antanut keskustelijan täsmentää termiä, ja niin muu media näki tässä draaman ja kiusaamisen aineksia ja legenda jäi elämään omaa, valheellista elämäänsä.

Siis: alun perin paskaduunilla tarkoitetaan surkeita työehtoja, mutta verenhimoisen median kielenkäytössä taas lintsarien suhtautumista tiettyihin töihin sinänsä, millä saatiin leimattua ja syrjiittyä tiettyä kansalaisryhmää. Ellei tekijänä olisi neljäs valtiomahti, kyseessä olisi rikos.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olipa ilkeä kirjoitus! Olen itse Ukkolan ikäluokkaa ja osaksi lainarahalla ja "paskaduuneilla" opintoni rahoittanut. Silloin vanhempien varallisuus takasi helpomman tien opiskelulle, nyt on sentään kaikille ilmainen peruskoulutus!
Minusta niiden "paskaduunien" teko voisi olla hyvä jossain vaiheessa jokaiselle. Itse ainakin juuri sitä kautta olen oppinut arvostamaan erilaisia ihmisiä. Ukkolan kanssa olen samaa mieltä siitä, että tukiviidakko on paisunut epämääräiseksi ja jopa epäoikeudenmukaiseksi. Syyllisiä eivät ole työttömät, eivät nuoret eivätkä vanhat!
Ikäluokkamme on ensimmäinen, joka on koko työuransa aikana maksanut eläkkeensä. Kyllä ne rahat ovat olemassa rahastoissa ja riittävät eläkkeidemme maksuun ellei Katainen kumppaneineen ehdi tässä niitä Kreikkaan kaikkea lappaamaan. Meillä kaikilla ei ole suuria eläkkeitä eikä omaisuuksia ja niillä joilla on jättävät ne perinnöksi seuraavalle sukupolvelle.
Lapsiin panostus on tärkeintä. Karsimista pitää löytyä muualta. 70-luvulla vain harvoilla naisilla oli edes 3kk äitiysloma. Silti olen onnnellinen, että lapsenlapseni ovat saaneet olla kotihoidossa pitempään!

Tuula Saskia

Luin kirjoituksesi vasta nyt.

Toteat: olipa ilkeä kirjoitus.

Mutta hyväksyt useimmat Ukkolan väitteet.

Erikoinen vastine.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Häpeäisit! Aikuinen nainen, hyvin toimeentuleva ja kansanedustaja kaiken lisäksi, ja kirjoittaa tuonkaltaista toisia loukkaavaa ja alentavaa tekstiä.

Paitsi että rouva Ukkkola lankeaa mielettömään yleistämiseen nourisoa kohti, myös syyllistyy iljettävään halveksuntaan, nimittämällä tukiverkostosta riippuvaisia "loisiksi".

Ukkola: "Ja toden totta, kyllä työttömyysturvalla, asumistuella ja sossusta saadulla toimeentulotuelle elää ja harrastaa kaikenlaista kivaa."

- Varmaan, juu siihenkö rahat riittäisivät? Mistä rouva on saanut päähänsä että nämä tuet olisivat niin valtavia että kaikenlaiseen kivaan riittäisivät? Onko rouva kenties sattunut erehtyä kuvittelemaan että näkeminsä leveästi elävät nuoret ovat tuella elääviä, eivätkä varakkaiden jälki-kasvu, joka elää paksusti vanhempiensa rahoilla.

Vai olisiko rouvalla aikaa kokeilla sitä elämää itse. Varmaan joku muu, ehkä nuorikin, mielellään ottaisi työpaikkasi vastaan. Näet kun tässä maassa on myös työttömyyttä, mutta jotkut aina vain niitä työpaikkoja pitäävät itselleen varattuina.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Monet tuntuvat tulkitsevan Ukkolan kirjoituksen niin, että hän olisi "loisilla" tarkoittanut kaikkia suomalaisia nuoria. Eihän hän kuitenkaan niin kirjoittanut, eikä varmaankaan sitä tarkoittanut. Ukkola kirjoitti pienestä osasta nuoria, jotka ovat valinneet elämänurakseen yhteiskunnan kustannuksella elämisen. Sellaisen valinnan tekevä on loinen, enkä ole kuullut edes kovinkaan monen vasemmistolaisen tätä määritelmää vastustavan. Siitä voi toki keskustella, että miten suuri haitta tuollainen loisiminen on tai mitä keinoja sen kitkemiseksi kannattaa käyttää, mutta on turha tuohtua siitä, että Ukkola muka leimaisi kaikki suomalaiset nuoret loisiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuo oli varmaan Ukkolan tarkoitus, mutta jotenkin hän onnistui sotkemaan työttömyysturvan toimeentulotukeen, ja niinpä blogiavaus epäonnistui täysin.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Toivottavasti et ole noin sinisilmäinen -tai pidät muita niin tyhminä että tuo puolustuspuhe menisi täydellä.

Mikäli Ukkola todellakin tarkoitaa vain pieni määrä nuoria, niin miksi juuri näiden harvojen takia pitäisi lähes romuttaa koko systeemin? Miksi sitten hän arvelee että näistä (?) niin monet olisivat jo sairaseläkkeellä , vaikka todellisuudessa työkuntoisia, että ovielä pitäisi ottaa Ruotsin PORVAREIDEN (Ukkola käyttää sanan) mallin Suomeen ja pakottaa ("patistaa") hiedät töihin porkkanalla ja kepillä. Muitakin suuri muutoksia hän kaavailee....ja kaikkiko vain jonkun pienen työtä vieroksuvan ryhmän takia??

Ettei nyt vaan ole niin, että tästä pienestä ryhmästä työtä karttavaa nuorisoa (jota sinänsä on oire jostain, kenties pumpulikasvatusta tai vaikeita lapsuuden/ nuuoruuden kolhuista), hän sai "hyvän" ponnahduslaudan (tartui tilaisuuteen) vähän enemmänkin päästä haukkumaan tuella elääviä ja esittämään arvelluttavan epäilyksen siitä, että heistä monet ovat vain laiskoja loisia. Näin minä taidan uskoa, ja ilmeisesti moni muukin minun kanssani. Niin kaukana siitä todellisuudestakin, joka tuella eläminen kaikkessa kurjuudessaan yleensä on, hänen väitteensä kivan elämän ylläpitämisestä pelkillä tuilla kyllä on.

Juhani Putkinen

Tarkastellaanpa asiaa viileästi.

Minä EN yleistä kirjoitustani koskemaan nuoria, vaan osaa loisijoista.

Jotkut nuoret eivät ole olleet lapsina kiinnostuneita olemaan hyviä - mutta heille ei ole asetettu kotona tiukkoja rajoja, eikä tarvittaessa rangaistuksia. Ns. VAPAA KASVATUS.

Sitten ei ole kiinnostanut koulussa oppia - kenties ovat olleet jopa häiriköitä.

Ehkä ei ole myöskään kiinnostanut mennä inttiin varusmiespalvelukseen, kun ainakin siellä olisi pitänyt totella.

Sitten ei osaa mitään hyödyllistä, ei ole mitään ammattia.

Yhteiskunta antaa vielä aivan liian hyvät oltavat tekemättä mitään - sitten ollaan syrjäytyneitä veronmaksajien kustannuksella - loisia kuolemaan saakka.

-----

Eli meillä ON ongelma. Kymmeniä tuhansia työkykyisiä ja koko ajan tulee lisää.

-----

Tarttee tehrä jotain.

Tukiaisia on vedettävä niin pieniksi, että työ alkaa kiinnostamaan - ja tarjotaan oppisopimuskoulutusta heille, joita ei teoreettiset opinnot kiinnosta. Ammattikouluun sellaiset, joita koulutus alkaa kiinnostamaan (kun tukiaiset leikataan).

Siten voidaan varmasti pelastaa edes osa syrjäytyneistä - loisista. Se on ehdottomasti heidän omaksi hyväkseen ja myös meidän muiden hyväksi.

Koteihin ja kouluihin on taas saatava KURI - vapaan kasvatuksen tilalle.

Juhani Putkinen

Jani: "Oletko siis samaa mieltä että nämä loiset ovat yksipuolisesti ja ainoastaan ay-liikkeen ja kolmikannan syytä?"

Kuten jo kirjoituksestani huomasit minä en syyttänyt yksipuolisesti ay-liikettä tai kolmikantaa. Minä otin esiin suurilla kirjaimilla VAPAAN KASVATUKSEN. En syyttänyt myöskään niitä syrjäytyneitä nuoria syrjäytymisestä.

AY-liikkeen vika on ainakin siinä, ettei se salli nuorten mitään osaamattomien aloittaa pienellä palkalla. Työnantajien ei kannata maksaa ay-liikkeen vaatimia palkkoja henkilölle, josta on vain harmia pitkän aikaa. Sekin on ay-liikkeen tms. vika, että irtisanomissuoja on liian korkea. Jos työntekijästä ei ole hyötyä, vaan ilmenee että on pikemminkin haittaa, niin hänestä pitäisi päästä helposti eroon ja palkata uusi tilalle.

Lainsäätäjiä syytän siitä, että ovat luoneet sellaisen systeemin, jossa kannattaa ennemmin loisia kuin ottaa vaikka "paskaduuni" vastaan.

Kun ei ole mitään ammattitaitoa, niin EI voi saada hyvää työpaikkaa, josta maksettaisiin hyvää palkkaa. Sitten pitää ottaa kehnompi työ ja todistaa olevansa hyvä työmies - sen jälkeen voi saada paremman työn ja parempaa palkkaa.

Juhani Putkinen

Jani, minä kirjoitin niistä nuorista, jotka eivät ole oppineet mitään, eivätkä siksi myöskään osaa mitään. Siten heille EI voi myöskään maksaa täyttä ammattimiehen palkkaa.

Onko parempi, että he syrjäytyvät vaiko että he voisivat päästä ensin pienellä palkalla työn syrjään kiinni ja myöhemmin edetä uralla parempiin ja paremmin palkattuihin töihin?

Minun mielestäni Suomeen EI tarvita ulkomaalaisia esimerkiksi roskakuskeiksi, siivoojiksi, lumen pudotukseen, jne. On parempi että ne syrjäytyneet ja syrjäytymässä olevat suomalaisnuoret tekevät niitäkin hommia - kun eivät ole aikanaan hankkineet itselleen ammattitaitoa sellaisiin ammatteihin, joihin on kysyntää.

Parhaillaankin on paljon avoimia työpaikkoja ja vieläkin enemmän olisi ilman ay-mafiaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jani Koivula: "Jos silloin työnantaja polkee oikeuksia ja maksaa paskaa palkkaa, niin se vaikuttaa nuoren asenteeseen työelämästä koko loppuelämäksi!"

Kyllä minäkin sain ensimmäisessä työpaikassani todella paskaa palkkaa (inflaatiokorjattu tuntipalkka oli nykyrahassa n. 2,30 euroa), ja duuni itsessään oli myös melko tympeää raatamista huonoissa työoloissa ja minun kohdallani työt siltä kesältä päättäneeseen rasitusvammaan. Ei tuo kuitenkaan mielestäni vaikuttanut asenteeseeni ainakaan mitenkään negatiivisesti. Päinvastoin päätin, että panostan jatkossa paremman työpaikan hankkimiseen, ja niinpä vain työskentelinkin seuraavana kesänä jo katto pääni päällä ja palkkakin oli paljon parempi. Siitä eteenpäin työelämä onkin ollut yhtä juhlaa ainakin, jos siihen ensimmäiseen työpaikkaan vertaa.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Pahoin pelkän että ne joilla on kaiken vähiten kiinnostusta työtä kohti, jopa saattaa olla niitä pumpulissa ja rahavirrassa kasvaneet. Ne jotka aina ovat saaneet osoittamaansa ilman että joutuisivat itse sen edestä mitään tehdä.

Myös on joukossa varmaan ne jotka eivät ole saaneet kasvaa turvallisessa ympäristössä, eivätkä taloudellisessa vakaudessa. Ne, joille syrjäytyneisyys ja köyhyys on pereytymässä, ne jotka ovat siitä saaneet elämän kolhua liian aikaisin. Niitä nuuoria ei voida syyllistää, eikä välttämättä niiden vanhempiaankaan, jotka saattoivat olla paremmin pärjäävien poljettavina liian kauan, yhteiskunnassa jossa kilpailu saneli voittajat.

Muutenkin olen pidemmän ajan miettinyt että milloin ihmeessä nykylapset ja nuoret oppisivat olemaan aktiivisia ja oma-aloitteisia, kun lähes vauvasta asti joutuu systeemiin, missä heitä ohjataan koko ajan; päiväkodissa, harrastuksessa, koulussa, iltapäiväkerhossa jne. Kotona taas on syömisen aika, on peseytymisen aika, on nukkumisen aika.....mikäli ei ohjelmoidusta "laatuajasata" kyse. Ja sitten Ukkola vielä haluaa poistaa kodinhoitotuen, että varmemmin saisi laspset tähän robottimaiseen ohjaus-systeemiin. Saa mitä tilaa.

Nuoriso on yhteiskunnan (aikuisten sukupolvien) peilikuva...jos näkemistään ei tykkä, se ei ole peilikuvan vika.....

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ros-Britt Kangas kirjoittaa:

"Pahoin pelkän että ne joilla on kaiken vähiten kiinnostusta työtä kohti, jopa saattaa olla niitä pumpulissa ja rahavirrassa kasvaneet. Ne jotka aina ovat saaneet osoittamaansa ilman että joutuisivat itse sen edestä mitään tehdä."

Ainakin omien havaintojeni perusteella asia on täsmälleen näin. Huonotapaisimmat ja öykkäröivimmät kakarat ovat lähtöisin nimenomaan hyvätuloisista kaupunkilaisperheistä.

Päätellen erinäisten henkilöiden käytöksestä tässäkin blogipalvelussa vaikuttaa siltä, että nuorena omaksutut käytösmallit jatkuvat luontevasti myös aikuisena.

Juhani Putkinen

Kangas: "Muutenkin olen pidemmän ajan miettinyt että milloin ihmeessä nykylapset ja nuoret oppisivat olemaan aktiivisia ja oma-aloitteisia, kun lähes vauvasta asti joutuu systeemiin, missä heitä ohjataan koko ajan; päiväkodissa, harrastuksessa, koulussa, iltapäiväkerhossa jne. Kotona taas on syömisen aika, on peseytymisen aika, on nukkumisen aika.....mikäli ei ohjelmoidusta "laatuajasata" kyse."

Minusta on väärin, että lapsia kuljetetaan lyhehkötkin matkat kouluun, harrastuksiin, jne. Olisi parempi oppia tulemaan toimeen ihan itse. Kävellen ja polkupyörällä. Kun lapselle opetetaan alusta saakka, että häntä kuljetetaan jonkun toisen toimesta aina joka paikkaan, niin miten siinä oppii itsenäisesti tulemaan toimeen.

Ainakin itse tein perheelleni alun alkaen selväksi, että minä en ole taksikuski joka kuljettaa kaikkia sinne mihin ovat menossa. Ostin lapsille ja välillä vaimollekin polkupyöriä ja sitten pyöräiltiin yhdessä ihan pienestä pitäen vaikka päivähoitoon ja sitten kun pärjäsivät itse niin pyöräilivät yksin. Lapset ovat nyt aikuisia ja tulevat toimeen ilman yhteiskunnan apua - päinvastoin he maksavat veroja ja maksuja yhteiskunnalle ja ovat tyytyväisiä elämäänsä.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Jahas, no tarkastellaanpa asiaa viileästi.

"Jotkut nuoret eivät ole olleet lapsina kiinnostuneita olemaan hyviä -"

Lapset eivät ole kiinnostuneet siitä että olisivat hyviä, he ovat kiinnostuneet asioista. Useista eri asioista.

Se että haluaa lasten olevan hyviä jossain on lapsitähti -äitien mentaliteettia jossa vanhempi projisoi omia traumojaan pakkomielteisesti lasten menestymisen kautta, eikä millään muotoa tervettä huolehtimista.

"mutta heille ei ole asetettu kotona tiukkoja rajoja, eikä tarvittaessa rangaistuksia. Ns. VAPAA KASVATUS."

En tiedä mikä sinun näkemyksesi on vapaasta kasvatuksesta, mutta kylmän viileästä virkkeestäsi päättelen että haluat armeijakurin syntymästä asti.

"Sitten ei ole kiinnostanut koulussa oppia - kenties ovat olleet jopa häiriköitä."

Käsittääkseni ihmiset on pääsääntöisesti oppijoita, mutta taitaapa viihde-mentaliteetilla eläviä kantapäänkautta-oppijoitakin olla olemassa.

Odotetaan tulevaa, nykyteineillä on enemmän viihdettä käytettävissään kuin koskaan aiemmin, joten oletettavasti keskittymishäiriötä luvassa laajemmalla skaalalla.

Mikä olisi hyvä ratkaisu tällä kertaa: Hyökätäänkö Hollywoodiin vai kielletäänkö pelikonsolit alaikäisiltä?

"Yhteiskunta antaa vielä aivan liian hyvät oltavat tekemättä mitään - sitten ollaan syrjäytyneitä veronmaksajien kustannuksella - loisia kuolemaan saakka."

Ethän tarkoita että kaikki 5-700€/kk elämiseen saavat ovat näitä paljon puhuttuja "loisia?" Itse asiassa, minua kiinnostaisi tietää näiden "loisten" lukumäärä tai arvioita siitä, että voisin arvioida rahallisesti kuinka merkittävästä ongelmasta puhumme.

"Eli meillä ON ongelma. Kymmeniä tuhansia työkykyisiä ja koko ajan tulee lisää." Ja sinulta varmaan löytyy ratkaisu?

"Tukiaisia on vedettävä niin pieniksi, että työ alkaa kiinnostamaan"
Rikollisuus on helpompaa kuin työn löytäminen ja poliisien rahoitus jo valmiiksi niukilla.

Kuinka luulet että käytännössä käy, kun yht'äkkiä alimmalta, huonoimmin koulutetulta yhteiskuntaluokalta häviää elinehto?
Suomi on aika harvaan asuttu maa, moneenko syrjäkylillä sijaitsevaan kohteeseen yksi partio kerkeää illan aikana?

"ja tarjotaan oppisopimuskoulutusta heille, joita ei teoreettiset opinnot kiinnosta."

Itse asiassa tässä on jo järkeä.

Nyt olisi ollut hyvä tilaisuus kerätä hiukan poliittista uskottavuutta ja kertoa ehdotuksia kuinka yritykset saadaan aktiivisemmin ottamaan oppisopimuksella duuniin.

"Siten voidaan varmasti pelastaa edes osa syrjäytyneistä - loisista. Se on ehdottomasti heidän omaksi hyväkseen ja myös meidän muiden hyväksi."

No tulihan se sieltä, syrjäytyneet on siis niitä loisia.

Se on siis heidän hyväkseen ja teidän muiden hyväksi. Mutta kumpaan kastiin minä kuulun? En teihin muihin, koska te olette ilmiselvästi ammattiavun tarpeessa, enkä oikeastaan kuulu loisiinkaan kun duunia tarjottiin useammasta suunnasta heti kun poistuin Suomesta (saa lukea ylempää).

"Koteihin ja kouluihin on taas saatava KURI - vapaan kasvatuksen tilalle."
Ja tämähän tiivistääkin mukavan ympäripyöreästi kaiken edellämainitun.

Terveisin,
reservin alikersantti

Juhani Kojonen

Jaa-a. Oon ite kyllä miettinyt aina että korruptoituneet poliittiset puolueet on se yhteiskunnan pimeä puoli, ei suinkaan nuoret, jotka eivät alistu paskaduuniin vailla korvausta.

Mun puolesta kaikki ne joille jää 400 euroa käteen kuussa saavat aivan vapaasti tehdä niillä rahoilla "kaikkea kivaa".

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

”Hyvinvointivaltion loiset”?

”Onneksi Suomeen on tulijoita” ?

Niin kun omista loisista on pula, niitä haalitaan ulkomailta lisää.

Montako Kokoomuksen loisijat työllistetään ulkomaalaisten loisijoiden avulla?

Tuula Saskia

Erittäin järkevä kysymys.

Freddy osaa niitä esittää.

Hienoa!

Ruben Salonen

No sä kyllä natsina olet aika hyvä argumentti maahanmuuton kieltämiseksi.
Onneksi tiedän, että harvat meille tulevat ovat yhtä kamalia.

Olavi Lehto

Freddy;) Hyvä kysymys;) Kysymystenteko täytyy muistaa on nykyään vain Orwellistien valtakoneiston hallinnassa. Muut jotka kysyvät saattavat tuollaisilla kysymyksillä saada illmanismin kyyt ja käärmeet niskaansa?

Epäilen ettei tuohon julkisisesti uskalleta vastata kun kyseessä on liki muslimien uskonrauhaan, huomio ei siis kristittyjen uskonrauhaan verrattava poliittisesti vaarallinen kysymyksenasettelu

Olavi Lehto

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Turhan sekava teksti. Minä kannatan kyllä työttömyysturvan muuttamista vastikkeelliseksi, että vaikka sitten sellaisia Toivotalkoo -henkisiä puhdetöitä tekemään, mutta tuo lopun maahanmuuttajajulistus oli tarpeeton enkä oikein ymmärrä mihin sillä pyrit. Töihin tulevia maahanmuuttajia (paitsi virolaisia rakennusmiehiä joiden työnantajat keinottelevat hinnat alaspäin verojärjestelmää hyväksikäyttäen sekä virolaisten palkat matalina pitäen) ei ole julkisessa maahanmuuttokeskustelussa ja etenkään maahanmuuttokriittisten parissa lähdetty torjumaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Lisätään vielä, ettei pidä yleistää mihinkään suuntaan eli kun viittaat että "riesana ja elätettävänä on työtä vieroksuva nuoriso" niin puhut kyllä aika pienestä osasta nuorisostamme.

Jukka Johansson

Kun ihminen tekee töitä, niin siitä pitää maksaa palkkaa. Jos työnantajalla ei ole varaa maksaa työstä palkkaa, niin ei ota töihin. Ei ole veronmaksajien asia maksaa työnantajien palkkakuluja.

Vesa Väyrynen

Vähän yksinkertaistettu Ukkolan tulkinta syistä ja seurauksista. Tilkkutäkin syntyyn on myös Kokoomus ollut assistentinä. Esitetäänpä mitä ratkaisua tahansa, alkaa tuo Ukkoloiden tunteellinen ulina vastikkeettomasta rahasta. Millaista muuta rahaa voimme ohjata sosiaaliturvaan? Pitäisikö ne vähäosaiset ruoskia ja merkata polttoraudalla vastikkeeksi, ennenkuin Ukkolat olisi tyytyväisiä. Järjestelmää ei voi muuttaa, jos ei halua muuttaa ajatteluaan. Jos ei pysty enään muuttumaan, on aika keskittyä kukkien hyvinvointiin.

Timo Härtsi

Hyvinvointivaltion loiset ovat Tuulikki Ukkola ja kumppanit. Piste

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Eläkeläiset siiskö?..no, sitä tuskin käy kiistäminen, mutta termi on hieman raflaava. Nämä sentään ovat jotain veroja kait maksaneet, toisaalta loiseksi haukkuminen ei ole kovin hyvää käytöstä keneltäkään.
Itse olen sairaslomalla tällä hetkellä, kuitenkin maksan YEL:iä, muita lakisääteisiä vakuutuksia ja ennakoita enemmän kuin saisin vaikka olisin sairaslomalla pysyvästi. Olisikohan se silti loisimista.

Timo Härtsi

Loisia riittää vaikka muille jakaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Avauksessa on täysin käsittämätön virke. Tai ehkä on olemassa sen käsittäviä ihmisiä, mutta he ovat niin kaukana oikealla, että sinne asti on mahdoton nähdä. Virke kuuluu:

"Jos työkykyinen nuori tai aikuinen saa työttömyystukea, kyllä sen vastineeksi yhteiskunta voi velvoittaa ihmisen tekemään jotain edes muutaman tunnin päivässä."

Työttömyystukea annetaan siksi, että töitä ei ole. Jos kerran tekemätöntä työtä on, siitä pitää maksaa palkkaa, eikä mitään hemmetin tukea.

Markku Talikka

Huulikki Ukkola, että osaa ihminen olla läpiröyhkeä?
Sotketaan ihmiset suohon ja perästänauretaan.
Missä piilee Sinun häpysi?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ylösnostamalla Ukkolan rienaavan blogin, Uusi Suomi viestittää lukijoilleen ajavansa arvomaailmaaa, jonka perusideana on "köyhät kyykkyyn".

Jukka Johansson

Näin juuri. Ukkola on saanut täällä muutenkin kirjoittaa vaikka kuinka rienaavaa tekstiä.

Jaakko Tuononen

Joo. On se eikoinen nettilehden linja, kun politiikan ja kyldyyrin rälssi saa aina kirjoituksensa näköalapaikalle asia- ja kirjoitusvirheineenkin :)

Jukka Johansson

Niinpä. Yleensä aina poliitikot ovat saaneet kirjoituksensa ylärullaan, mutta Ukkola ei ole enää edes sitä. Silti hänen rienauksensa sinne nostetaan.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Ukkolalta ihan läpeensä mätä puheenvuoro, YÖK!

EV

Jaakko Tuononen

On aikamoinen näköharha ja väärintulkinta pitää pienituloisia eläkeläisiä tai työmarkkinatukea saavia loisina. Ihan vaikka katsottaisiin asiaa aivan pragmaattisesti ja viileästi - ilman moraalista eetosta.

Yhteiskunnan tukia tai eläkettä saava kun siirtää kaikki tulonsa suoraan kulutukseen, ja toimii siten kotimaisen kulutuskysynnän ja palveluiden pyörittäjänä. Toisin toimivat (joissain kommenteissa jo mainitut) suuryritykset tai sijoittajat. Näille syydetyt tuet ovat oikeasti maasta pois. Melkoisia parasiitteja. Mitä enemmän rikkaille jätetään ryöstettävää yhteiskunnasta (veroprogression poisto), niin sitä enemmän pääomia karkaa vain kasinotalouteen, joka on näiden pankki- ja luottokriisien syynä.

Suurimpia loisia ovat asuntosijoittajat kotimaassa, koska heille syydetyt Kelan vuokratuet ja korkojen verovähennysoikeus ovat nostaneet asumisen kustannukset pilviin. Asuntosijoittajien seiniin liimatut rahat ovat myös pois kulutuskysynnästä ja aiheuttavat suunnattomasti sosiaalisia ongelmia yhteiskunnassa.

Itse saan eläkettä noin 1400€ käteen (sen maksaa voittoa tuottava yksityinen eläkeyhtiö, ei sossu tai Kela) ja avovaimo on työttömänä. Hänen tulonsa ovat noin 500€/kk. Vuokraa on 865€/kk. Ei siinä hirveesti kulutusjuhlia pidetä, kun on vielä iso pino laskuja taas tuossa pöydällä odottamassa maksajaa.

Mitä tulee ihmisten hakemiseen muista maista duuniin Suomeen, niin avovaimoni on kotoisin Etelä-Amerikasta. Tehnyt yli 20v duunia Suomessa. Mutta kun tuli ikää yli 50v, niin sai kenkää. Samoin kuin kaikki suomalaisetkin yli 50v naiset siitä firmasta. Haluaisi hirveesti tehdä duunia, mutta kun mitään ei löydy. Työkkäri vain istuttaa häntä turhilla kursseilla. Kyllä tässä onkin ollut viime aikoina ihan loismainen olo meillä molemmilla.

Timo Härtsi

On tullut aika, rikkaat pitää pistää kyykkyyn niin että vain vinkuna ja itkeminen kuuluu. Eiköhän tämä show ole nähty !

Rami Eskola

""Syypää siihen, että meillä on näin järjetön järjestelmä, on ay-liike ja kolmikanta. Poliittiset päättäjät ovat jo vuosikymmeniä ulkoistaneet eläkkeitä, työttömyysturvaa, toimeentulo- ja muita etuuksia koskevan lainsäädännön työmarkkinajärjestöille. ""

Niin, poliittiset päättäjät ovat ulkoistaneet... Jos eduskunta antaa osan lainsäädäntövallasta etujärjestölle ja tämä alkakaa käyttämään valtaansa - täysin odotetusti - edustamansa ryhmän eduksi, niin miten koko fiasko on muka eturyhmän syy? Etujärjestö on saanut valtuutuksen omalta ryhmältään eikä Suomen kansalta. Näin ollen se ajaa vain ryhmänsä etua, vaikka muun Suomen edun vastaisesti. Sehän on etujärjestön mandaatin ydin.

En tietenkään väitä, että em. mandaatti antaa mitään moraalista oikeutusta mellastaa kuin possut vatukossa niinkuin kotimaiset työmarkkinajärjestöt ovat tehneet. Tarkoitan vaan sanoa, että jos päästää siat olohuoneeseen, niin on turha syyttää sikaa siitä, että olohuone on muuttunut sikolätiksi.

Koko fiasko on eduskunnan syy. Eduskunnan, joka ko. vallan delegoi ja kaikkien myöhempien eduskuntien kun eivät ottaneet valtaa takaisin itselleen.

Asiantilan korjausta ja Ukkolankin anteeksipyyntöä odotellen.

Jukka Johansson

Ukkola

Kirjoituksesi on sitä luokkaa, että Mika Illmanin pitäisi tutkia syyllistytkö kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Timo Härtsi

Ukkolan tyyli on kaivaa verta nenästä ja luottaa siihen, että ei se nenä valu koskaan.

Nämä ovat sitten mielikuvia, en osaa tuon paremmin asiaa ilmaista.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Sullahan kieliluvat kuin jollain ay-gangsterilla. Niitä pitäis hakata jokaista päähän jollain tarpeeksi pehmeellä , esim ratakiskolla, niin kauan että heistä ei enää olisikaan kivaa leikkiä isoa johtajaa muiden rahoilla.

Eläkejärjestelmä on täynnä vasemmistotaustaisia tai niiden mandaatilla toimia paperimiehiä yms. finassimaailman huippuasiantuntijoita. Nopeammin muuntokouluttaa al-shaabin jäsenestä tuottavan kansalaisen kuin paperikoneenhoitaja suostuu lopettamaan paperien, joita ei ymmärrä, pyörittelyn eläkeyhtiön toimistossa.

Jukka Johansson

Härtsi

Ukkola todella saa näköjään huudella ja solvata ihmisiä miten lystää. Mahtaa olla kivaa, kun ei toimitus mitenkään suitsi. Eikä Illman. Ukkola saa ihan rauhassa solvata suomalaisia nuoria tässä blogistanissa.

Ari Ohvo

Ei näillä valtion tuilla kyllä mitään varsinaista kulutusjuhlaa pidetä. 468 kuukaudessa opiskelijalle ei ensinnäkään riitä kaupungissa edes vuokraan, kun jo soluasunnoissa ovat vuokrat jo siinä 400 paikkeilla. Edes hanttihommia ei riitä kaikille opiskelijoille. Maaseudulla tuilla vielä jotenkin keplottelee, mutta kaupungissa eivät ilmaiset tuet riittäisi mihinkään. Kaupungissa joutuisi vähintäänkin nostamaan opintolainaa, jota saa korkeintaan 300 € kuukaudessa.

On myös huomioitava, että osa näistä työttömistä "loisista" ei nosta minkäänlaista tukea, joten eivät he nyt varsinaisesti loisimaan pääse. Osa näistä työttömistä saattaa tehdä pimeitä töitä, joille ei palkkaa tarvitse juuri maksaa.

Työttömyysturvan tarkoituksena on pitää tilapäisesti työttömänä olevat ihmiset edes jotenkin työkykyisinä. Hankeen ajaminen on Suomessa kirjaimellisesti kylmä ratkaisu. Lisäksi työttömyysturvan alasajo johtaisu kovan rikollisuuden lisääntymiseen Suomessa. Jos ei laillisia töitä löydy, eikä valtiolta saa rahaa edes ruokaan, on elääkseen tehtävä laittomuuksia.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Ukkola on todella pihalla nykymaailmasta, jopa ihan täällä kotosuomessa. Työttömyys on sellainen nakki, joka saattaa paukahtaa yhtäkkiä ihan kenelle vaan.

Näinä aikoina ei kannata lässyttää mistään "loisista", kun heitä ei ole. Maamme on läpimätä ja kaikki uudet "tuulahdukset" todella kammottavia.

EV

Ari Ohvo

"Uudet tuulahdukset" taitavat olla kuin elokuvasta "Paluu tulevaisuuteen". Kun kerran on jo joku ongelma korjattu niin ei tarvitse enää kokeilla uudelleen josko tällä kerralla korjaus tulisi tehtyä paremmin.

Jokaisessa järjestelmässä on pieni prosentti, joka käyttää järjestelmää hyväkseen. Silti ei ole oikein että kaikkia rangaistaan muutaman "mädän omenan" takia.

Jouni Haimi

ehkä noikin mutta Jos työpakka menee alta niin se ei välttämättä ole maailman loppu vaan uuden mahdollisuuden alku. Kyllä töitä on mutta ne pitää löytää.

Käyttäjän birgittakoskinen kuva
Birgitta Koskinen

Uskomatonta sontaa. Kauhistuttaa ajatus , että vastaavanlaisesti ajattelevia ihmisiä on tälläkin hetkellä "kansan" edustajina. Kaikkien tie tässä elämässä ei ole yhtä helppo. Jos itse on elänyt etuoikeutettua elämää ikänsä niin kuinka voisikaan ymmärtää niitä jotka eivät ole yhtä hyvässä asemassa?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Aivan ja heitä on paljon! Siksi olen todella huolissani maamme "oikeasta pärjäämisestä."

Nyt vaikkapa ministerit tuntuvat olevan täysin kyvyttömiä hoitamaan virkojaan. Miksi me ylläpidämme tuollaista röykkiötä aivan onnettomia yksilöitä??

EV

Kersti Rajala

Maailmankuvaani mahtuvat ihan hyvin nämä syystä tai toisesta töitä vieroksuvat ihmiset. Ihmettelen miksi vapaamielisenä tunnettu Ukkola vieroksuu heitä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"...mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista."

http://aijaa.com/006669727431

Linkin maahanmuuttajanuori julistaa sivistyksen ruokkivan suvaitsemattomuutta Helsingissä pidetyssä koraanimielenosoituksessa muutama päivä sitten.

Siinä se kokoomuksen työvoimapoliittinen ase - ei ammattiliitoja, ei työsuojelua, vain rukouskoppi ja halal-lihaa, koulutuskustannuksetkin säästyvät valtiolta.

P.S. Ihalaisen puheenjohtajuuskaudella 1990-2009 hyvinvointiyhteiskuntaa purettiin, eikä suinkaan kuten Ukkola sanoo: "1990-2009 eli aikana, jolloin Suomesta rakennettiin hyvinvointiyhteiskunta."

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Juuri näin.

Minusta tuntuu täysin käsittämättömältä että poliitikot eivät tunnista tekojensa kausaliteetteja lainkaan.

Hyvinvointiyhteiskuntaa rakennettiin 1980-luvun lopuille ja sen jälkeen sen perusta on hitaasti murennettu.

Ukkolan vaaleanpunaiset linssit omiin tekoihinsa synnyttävät näköjään mustaa vihaa syyttömiä kohtaan. Yksi ala-arvoisimpia tekstejä, mitä olen puheenvuorossa nähnyt.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Elina,

Minulla on suuria vaikeuksia hahmottaa aikaa, josta Ukkola puhuu. Hyvinvointiyhteiskuntaa alettiin rakenta silloin kun viimeinen sotakorvausjuna ajoi Vainikkalasta itään. Se oli 1952 syksyllä, Tallessa on valokuva...

Olen ollut mukana rakentamassa hyvinvointiyhteiskuntaa silloin kun Ukkola vielä oli loiseläjä. Seitsemisen vuotta meni siinä touhussa ilman eläkekertymiä.

Ei ole mikään ihme, ettei kokoomus ota etäisyyttä tällaisiin vihaa puhuviin ukkoloihin tai akkoihin. Hehän ovat toimeksiantajia. Kun keskiluokkainen ihminen jossain vaiheessa herää aamulla viisaana hänestä tulee kokoomuslainen. Samanlaiset keskiluokkaiset ihmiset äänestivät 30-luvulla Hitlerin valtaan, tukenaan kommunistit (nyk. SKP-Vihreät).

Ja sitten joku väittää, ettei historia toista itseään.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Elina,

Minulla on suuria vaikeuksia hahmottaa aikaa, josta Ukkola puhuu. Hyvinvointiyhteiskuntaa alettiin rakenta silloin kun viimeinen sotakorvausjuna ajoi Vainikkalasta itään. Se oli 1952 syksyllä, Tallessa on valokuva...

Olen ollut mukana rakentamassa hyvinvointiyhteiskuntaa silloin kun Ukkola vielä oli loiseläjä. Seitsemisen vuotta meni siinä touhussa ilman eläkekertymiä.

Ei ole mikään ihme, ettei kokoomus ota etäisyyttä tällaisiin vihaa puhuviin ukkoloihin tai akkoihin. Hehän ovat toimeksiantajia. Kun keskiluokkainen ihminen jossain vaiheessa herää aamulla viisaana hänestä tulee kokoomuslainen. Samanlaiset keskiluokkaiset ihmiset äänestivät 30-luvulla Hitlerin valtaan, tukenaan kommunistit (nyk. SKP-Vihreät).

Ja sitten joku väittää, ettei historia toista itseään.

Pekka Heliste

"Vartiaisen lääkkeet ovat myrkkyä Suomen ay-liikkeelle ja poliitikoille. 1) Työttömiä ja työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä pitää patistaa työmarkkinoille piiskalla ja porkkanalla, 2) työttömyysputki pitää poistaa ja 3) kotihoidon tuen lopettamista on syytä harkita."

Ruotsissa nuo työhön palautetut sairaseläkeläiset ovat palautuneet sossun luukulle.

Työttömyysputekaeiole Ruotsissakaan lopettteu,tapasin vanhan kaverini joka teki töitä Ericssonille.Hän kertoi jääneenä viime vuonna ns företagpensionille 60-vuotiaana. Hän saa varhaiseläkettä 70 % palkasta 65 vuotiaaksi.

Lisäksi Ruotsissa tunnetaan sysselsättningsstöd ,mikä on suunnilleen Suomen osa-aikaeläkkeen tapainen paitsi, että kaikki voivat saada sitä

Lisäksi Ruotsissa voi eläköityä joustavasti 61-vuotiaasta lähtien.

Kodinhoidon tuki porvarihallituksen kotkotuksia,joten tuskinpa puoluetoverit sitä poistavat

Pekka Heliste

Maahanmuuttajien työttömyys on 25 % joten siitä vaan lisää työttömiä raahaamaan Suomeen

R. Tyyne Kuusela

Mitä HYÖDYLLISTÄ Tuulikki Ukkola on tehnyt?

Jouni Haimi

Hetkinen syylistikö ukkoloa siis kaikkia nuoria tuossa kirjoituksessa? ei mielestäni vaan osaa siitä.

"Silminnäkijä-ohjelma 7.3. paljasti hyvinvointiyhteiskunnan pimeän puolen. Meillä on joukko nuoria, ja ehkä vähän vanhempiakin, joille työ ei kelpaa, ei ainakaan ns. paskaduuni. Nämä
hyvinvointivaltion loiset käyttävät häpeilemättä hyväkseen kaikkea sitä ilmaisantia, jonka me tavalliset veronmaksajat kustannamme."

Eli jossain muodossa tuo keskustelu oli vähän väärillä urilla.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Tuulikki Ukkolan kirjoitus on mielestäni kansanryhmää halventava, vaikka sisältäisikin totuuden. Kun Freddy van Wonterghem kirjoitti ironiaa , niin joukko ihmisiä heittäytyi tahallaan tosikoiksi, eivätkä suostuneet tajuamaan Freddyn ironiaa. Minä en tajua Ukkolan kirjoituksessa mitään hauskaa tai ironiaa, ja otan kirjoituksen täytenä totena.

Ensimmäisen kerran minut irtisanottiin kuin täytin 50v. Toisen kerran minut irtisanottiin samasta konsernista, kun olin melkein 55v. Nyt alallani on riitävästi taitavia insinöörejä ja diplomi-insinöörejä, eikä kansakunta tarvitse minun taitojani enää. Minua ei pyydetä edes haastatteluihin. Nyt olen ylijäämäihminen ja minua alkoi kiinnostaa politiikka Ukkolan kirjoitelman ja ajatuksien tason innoittamana, ja näen politiikassa suuria mahdollisuuksia näin tyhmälle tyypille kuin minä.
Jos en kelpaa kotimaan politiikkaan, harkitsen jotain tehtävää kansainvälisessä järjestössä tai jossain ihkussa maahanmuuttajatehtävässä tai työvoimahallinnossa.
Jos pilasin tällä mielipidekirjoituksellani lopullisesti kaikki mahdollisuuteni yllämainitsemiini tehtäviin, olen siis loinen, enkä ehkä ansaitse elää ukkoloiden Suomessa. Joko menen vankilaan tai tapan itseni, jotten olisi loinen. Ukkola on tyytyväinen.
No tulipa suollettua ylijäämäihmisen tuubaa.

monin terveisin

"Sopeutettu Resurssi"

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

Täysosuma Ukkolalta: 164 kommenttia yhdeksässä tunnissa, lähinnä "mölymystöltä" (kts. Arto Luukkanen/Uusi Suomi)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ukkola on täysin oikeilla jäljillä puhuessaan työn joustamattomuudesta. En ota kantaa "loisiin", koska krooninen nuorisotyöttömyys ja näköalattomuus on tähän kehitykseen syy.

Ruotsissa ja Hollannissa on todellakin ollut yritystä madaltaa kynnystä työmarkkinoille yhdistämällä sosiaaliturva ja työnteko toisiinsa.

Suomessakin sitä yritettiin Soininvaaran työryhmässä, mutta tuloksia ei tule kun kaikista meidän asioista ylimpää päätösvaltaa käyttävä ay-liike ei suostu madaltamaan työhöntulokynnystä.

Ay-liike on näennäisesti kiinnostunut nuorista, mutta oikeasti ay-liikkeen "ammattitaito" mitataan sillä paljonko he saavat puristettua työmarkkinoilta nyt jo työelämässä olevien taskuun.

Täytyy muistaa, että ay-liike tai EK ei kanna kokonaisvastuuta yhteiskunnasta, vaan se on politikkojen tehtävä.

Siksi on erittäin masentavaa, että SAK:n entinen puheenjohtaja on työvoimaministeri. Pukki kaalimaan vartijana.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Tämä on kirjoituksen ainoa osa-alue, jossa Ukkola on asian ytimessä. Ei suostuta myöntämään, että Ukkolan ikäluokan rakentama työmarkkinarakenne ei enää toimi. Ei suostu Ukkolakaan, kun syyttää nuoria siitä että he eivät voi enää kauppaopistopohjalta kävellä lehden toimittajaksi kuten Ukkola itse.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Ukkola näkee ongelman osa-alue, muttei osa/halua tunnista oikeita syitä -ja ehdottaa kaiken lisäksi väärän lääkeen. Huh. Mikäli valtiomme asiat johdetaan näin alyttömällä analyysikyvyllä, ei ihmettä että huonosti menee....

Pekka Heliste

Useimmat työehtosopimukset mahdollistavat nuorten palkka-alen.

Erityiseti duunarialoilla niitä löytyy kun työ tehdään urakalla esimkun muurai muuraa niin korvaus on centtiä/m2 eli jos muuraa 10 m2 saa korvauksen siitä ja jos muuraa 100 m2 niin korvaus on kymmenkertainen

Tuntitöissä alimmillaan normaali tuntipalkka on 7-8 euron tietämillä eli n 1200-1300 euroa kuussa,kun keskipalkka on liki 20euroa tunnissa .

Tuntipalkka määräytyy arvioimalla työntekijän pääasiallisesti tekemien töiden vaativuutta ja kokematon työntekijä määritellään tällaiisin palkkaluokkiin

Syrjinnän kieltävän lain mukaan nuorta ei voi asettaa eri asemaan iän perusteella

Suomessa oikeuskäytännön mukaan orjuuden kieltävään lain mukaan alle
tuon ei juurikaan voi maksaa..

Jotenkin ihmisten on vaikeaksäittää, etteivät työelämänlait ole työlainsäädänöstä johtuvia vaan useimmat asiat perustuvat ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltion periaatteiisin

Pitäisikö työntekijöiltä kieltää ihmisoikeudet ja oiekusvaltio ei koskisi heitä ?

Pekka Heliste

Ruotsissa ja Hollannissa tuetaan osa-aikatyötä,sysselsätningsstöd Ruotsiaa,mutta se ei ole ikäsidonnainen .

Itse asiassa se on samankaltainen kuin Suomen osa-aikaeläke, mutta koskee kaikkia

Pekka Manner

Ukkola ei voi mitään sielle, että kohta meillä on käsillä ns. perijäsukupolvi joka perii kohtuullisen ison omaisuuden ja heidän ei ole pakko tehdä hikipäässä töitä.

Toinen luku on ne nuoret, arviolta n 32 000 jotka ovat kokonaan skipannneet yhteiskunnan, he eivät edes hae mitään tukia vaan elävät luoja tietää millä.

Sitten meillä on jo Downshifting-ilmiö jossa hyvin koulutetut ihmiset leikkivät vaikkapa luomuviljelijää ;)

Oma lukunsa on rich nouveau-ilmiö jossa äkkirikkaiden lapset eivät tee mitään esm. Wahlroosin poika pelaa pokeria!

Samaa mieltä olen Ukkolan kanssa tuosta kotihoidontuesta, se on syöpä ja se sallii jopa vuosien lokoista olot kotiäidelle. Samoin lapsilisiä pitäisi leikata.

Johannes Piipponen

Erinomainen kirjoitus Ukkolalta. Kuten arvata saattaa, niin tämä kerää parkuvia kommentteja. Kyseinen Silminnäjän jakso kertoi hyvin, mistä on kysymys. Tarvitaan ehdottomasti keppiä, ei enää porkkanaa. On olemassa henkilöitä jotka eivät edes halua töihin, koska heidän mielestään tarpeeksi mielenkiintoista ja hyvin palkattua työtä ei ole tarjolla.

On myös aivan turha puhua "etuoikeutetuista", koska heitä on todellisuudessa aika vähän. Olen itse ollut 90-luvulla pätkätöissä ja työttömänä muutaman vuoden intin jälkeen. Asuin Itä-Suomessa pikkukaupungissa. Lähdin opiskelemaan ja valmistuin inssiksi. Tämän jälkeen aloitin työnhaun. Olin valmis muuttamaan myös paikkakuntaa.

Nyt erään mutkan kautta olen päätynyt Helsinkiin. Olen koulutusta vastaavassa työssä ja palkka on hieman parempi kuin vastaavista töistä keskimäärin. Asun omistusasunnossa.

Pointti on tämä, ihminen on itse vastuussa itsestään. Jos on jokin vamma, pysyvä sairaus tms, niin silloin yhteiskunnan pitää auttaa. Yhteiskunnan ei pidä kustantaa sitä, että työkykyiset ihmiset oleilevat kotona ja harrastelevat päivisin jotain heille mieluista. Tämän kustantaa työväestö, myös ne "paskatöitä" tekevät.

Stacy Siivonen

"Meillä on joukko nuoria, ja ehkä vähän vanhempiakin, joille työ ei kelpaa, ei ainakaan ns. paskaduuni. Nämä
hyvinvointivaltion loiset käyttävät häpeilemättä hyväkseen kaikkea sitä ilmaisantia, jonka me tavalliset veronmaksajat kustannamme."

Tarkoitatko Finnairin ja Ilmarisen johtoporrasta?

"Me olemme todellakin luoneet ylenpalttisen anteliaan yhteiskunnan, jossa voi keplotella ja elää yhteiskunnan kustannuksella jopa paremmin kuin työtä tekemällä."

Se on totta ja Kokoomus on viimeiset 20 vuotta luvannut, että työnteon pitää olla aina kannattavaa. Ei ole, mutta silti te aina haluatte puhua tästä teidän vaalilupauksestanne, joka ei koskaan toteudu. Miksi se ei toteudu, kun kaikki hallituspuolueet kulkevat kokoomuksen kahleissa?

"Näille 1980- ja 90-luvuilla syntyneillepöjötautisille nuorille ei kelpaa koulutus, ei työ, koska elämän pitää olla kivaa."

Minä en katsonut Silminnäkijä-dokumenttia, mutta se, että työ on kivaa on nimenomaisesti keskiluokan eli kokoomuksen kannattajien ajatus. Duunari taas usein ajattelee, että työ on aina paskaa ja kiva on työn jälkeen kun tulee liksapäivä. Tosin enää ei tule sitä liksaakaan, joten työ on pelkkää paskaa. Minä en voi sille mitään, että olette kasvattaneet nuorison vinoon.

"Ja toden totta, kyllä työttömyysturvalla, asumistuella ja sossusta saadulla toimeentulotuelle elää ja harrastaa kaikenlaista kivaa."

Ei harrasta. Kokeile, vaikka!

"Järjestelmät on rakennettu sellaisiksi, että ne suorastaan estävät työnteon. Jos työttömyysturvalla elävä ottaa vastaan pätkätyön tai paskaduunin, se ei kannata, koska tuki lakkaa eikä työstä jää mitään käteen. Päinvastoin alkaa uusi ukihakemusruletti ja byrokratian pyöritys."

Näin on, voin sen omasta kokemuksestani kertoa!

"Syypää siihen, että meillä on näin järjetön järjestelmä, on ay-liike ja kolmikanta. Poliittiset päättäjät ovat jo vuosikymmeniä ulkoistaneet eläkkeitä, työttömyysturvaa, toimeentulo- ja muita etuuksia koskevan lainsäädännön työmarkkinajärjestöille."

Tämäkin on totta.

"Pahin päällepäsmäri on ollut Lauri Ihalainen, nykyinen työministeri."

Ihalaisen mielestä töissä pärjää 40 sentin tuntipalkalla.

"Ja jos kivaa saa ilmaiseksiyhteiskunnalta, miksi hitossa kukaan menisi töihin."

Itse asiassa pirun moni menee. Tätä kutsutaan vapaaehtoistyöksi.

" 1) Työttömiä ja työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä pitää patistaa työmarkkinoille piiskalla ja porkkanalla"

Piiska vain lannistaa. Ihmiset on jo piiskattu niin maahan, että rupeaa olemaan terveysongelmat sitä luokkaa, ettei niiden takia ole kelvollinen duuniin.

"Jos työkykyinen nuori tai aikuinen saa työttömyystukea, kyllä sen vastineeksi yhteiskunta voi velvoittaa ihmisen tekemään jotain edes muutaman tunnin päivässä."

Ei, silloin ei ole kysymys työttömyydestä. Silloin on kysymys palkasta. Työttömyystuki on korvaus siitä, ettei ole mitään työtä.

"Se ei tietenkään ole kivaa, mutta ei ole kivaa myöskään meidän veronmaksajien maksaa loisien elättämisestä."

Eihän se veron maksaminen ole kivaa. Minunkaan ei ole kiva maksaa moottoriteitä eikä ydinvoimaloita eikä sotaa Afganistanissa kun en niitä kannata.

"Myös kotihoidontuen voisi poistaa ja muuttaa työelämää niin, että osa-aikatyö kävisi mahdolliseksi."

Osa-aikatyö ei elätä. Se ehkä sopii korkeintaan opiskelijoille ja pitäisi rajata juuri niille. Työttömän ei pitäisi ottaa osapäivätöitä vastaan. Nythän se on tehty kannattamattomaksi, niin kuin itse totesit.

"Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista."

Minä sanon totuuden suoraan: Monta kertaa on maahanmuuttaja vienyt minulta työpaikan. Minä olen siis lyhennetyllä työviikolla että maahanmuuttaja voisi olla töissä. Se ei tietenkään ole maahanmuuttajan vika, mutta olkaa rehellisiä nyt kerrankin ja sanokaa, että te haluatte maahanmuuttajien kilpailevan suomalaiset pois työpaikoilta!

Pekka Heliste

Useimmat työehtosopimukset mahdollistavat nuorten palkka-alen.

Erityiseti duunarialoilla niitä löytyy kun työ tehdään urakalla esimkun muurai muuraa niin korvaus on centtiä/m2 eli jos muuraa 10 m2 saa korvauksen siitä ja jos muuraa 100 m2 niin korvaus on kymmenkertainen

Tuntitöissä alimmillaan normaali tuntipalkka on 7-8 euron tietämillä eli n 1200-1300 euroa kuussa,kun keskipalkka on liki 20euroa tunnissa .

Tuntipalkka määräytyy arvioimalla työntekijän pääasiallisesti tekemien töiden vaativuutta ja kokematon työntekijä määritellään tällaiisin palkkaluokkiin

Syrjinnän kieltävän lain mukaan nuorta ei voi asettaa eri asemaan iän perusteella

Suomessa oikeuskäytännön mukaan orjuuden kieltävään lain mukaan alle
tuon ei juurikaan voi maksaa..

Jotenkin ihmisten on vaikeaksäittää, etteivät työelämänlait ole työlainsäädänöstä johtuvia vaan useimmat asiat perustuvat ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltion periaatteiisin

Pitäisikö työntekijöiltä kieltää ihmisoikeudet ja oiekusvaltio ei koskisi heitä

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Oksettaa hyväosaisten moraalinen kaakatus samaan aikaan kun loisia haalitaan ulkomailta koko ajan lisää.

Tämä päättäjäsukupolvi on 20-vuoden päässä itse hoitokodeissa saamassa suuria eläkkeittään. Riittääkö kiireisiltä hoitajilta sympatiaa? Tuleeko kipulääkkeitä? Kestääkö psyyke, iskeekö Parkinson tai dementia? Silloin on aikaa miettiä miten on asiat hoidettu 2000-luvulla.

Olisiko kannattanut jakaa hyväosaisuutta tasaisemmin? Olisiko kannattanut panostaa nuoriin, mielenterveystyöhän, oman maan kansalaisiin? Haistakaa paska.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tuulikki Ukkola, olet istunut eduskunnassa tekemässä päätöksiä meidän kansalaisten hyväksi. Etkö todellakaan ole tietoinen näistä tuloloukuista. Ilmeisen asenteellisesti olet ohjelman katsonut ja jäi ehkä huomaamatta eräs pointti. Siinä ohjelmassa tämä media-alaa 6 vuotta opiskellut kertoi että joskus voisi olla lyhytaikaisia töitä mutta sellaisen työn vastaanottaminen katkaisee kaiken rahan tulon. Näin ääripienillä tuloilla ei voi pelleillä vaan työttömyys jatkuu juuri sen vuoksi että pätkätöidenkin vastaanottaminen on tehty mahdottomaksi.

Syrjääntyminen lähtee jo sieltä köyhistä perheistä, nämä lapset ovat tottuneet elämään niukkuudessa ja kierrättämään, eivät ole lapsuudestakaan asti saaneet mitään hyötyä tästä markkinatalousihmeestä. Toiset lapset ovat kitkuttaneet ilman uusia vaatteita ja harrastusvälineitä. Heidän maailmankuvaan ei ehkä enään mahdu se että rikastutetaan vielä lisää niitä jotka vain ottavat köyhän selkänahasta. En voi syyttää heitä siitä. Oikeastikaan ei ole mitään pahaa siinä ajattelutavassa nuorilla että työn pitää olla mielekästä. Mutta sehän on joillekkin tosi kamala ajatuskin että työstä voisi vaikka tykätä.

Pekka Heliste

Useimmat työsuhdeturvaan liittyvät asiat ovat lähtöisin ihmioikeuksista ja oikeusvaltioperiaatteesta.

Ketään ei saa irtisanoa ihonvärin,poliittisen, seksuaalisen suuntautuneisuuden, ay-toiminnan,sukupuolen, raskauden etc vuoksi

Niinpä jäljelle jäävät irtisanomisen perusteeksi tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja henkilöstä johtuvat syyt

Työnantaja ei saa myöskään puhua perättömiä työntekijöistään,joten henkilöstä johtuva syy pitää kyetä perustelemaan ja oikeusvaltioperiaatteen mukaan työntekijä voi riitauttaa ja veidä asia oikeuden ratkaistavaksi..Näinhän käy jos yrittäjä puhuu perättömiä naapurista tai muusta henkilöstä

Ja sopimuksilla on perustuslain suoja, et sinä pääse eroon urakoitsijastakaan vaikka hänen naamansa ei miellyttäisi.Työntekijästäkin pääsee helpommin eroon kuin huonosta urakoitsijasta

Ja jos ostat auton et voi palauttaa sitä kauppaan seuraavana päivänä kun se ei miellyttänytkään, kyllä joudut kantamaan vastuun päätöksen epäsopivuudesta itse

Tuntuu kummalta, ettei Kokoomus ei salli työntekijälle ihmisoikeuksia, ei oikeusturvaa ja asettaa tavaran paljon korkeampaan asemaan kuin ihmisen.

Ja että yrittäjien pitäisi saada elää kuin pellossa eikä heidän tarvitsisi kantaa vastuuta päätöksistään

Pekka Heliste

Tärkein syy syrjäytymiseen on kiinalaistyyppinen orjatyö,jota meillä tehdään laajasti

Työmarkkinat Suomessa ovat jakautuneet kolmeen ryhmään: työssäkäyviin, työttömiin sekä tukityöllistettyihin ja harjoittelijoihin.
Työharjoittelu, työelämävalmennus, palkkatuettu työ ja kuntouttava työtoiminta kuuluvat ns. välityömarkkinoihin. Yhteistä tässä on, että he eivät tee täyttä työpäivää eivätkä saa täyttä palkkaa. Työolosuhteet eivät ole samanlaiset kuin vakituisten: heihin ei aina suhtauduta tasa-arvoisina työntekijöinä tai heidän työsuhde-etunsa ovat huonot.

Välityömarkkinoilla olevan tulisi jopa lain mukaan voida luottaa siihen, että hänen työskentelynsä vie kohti vakituista työsuhdetta. Näin ei yleensä kuitenkaan ole, vaan yritykset, kolmas sektori ja julkishallinto hyödyntävät surutta työharjoittelua koskevaa lainsäädäntöä palkaamalla aina uuden harjoittelijan tai tukityöllistetyn, kun edellisen työsuhde loppuu. On myös olemassa ihmisryhmä, jotka ovat vaarassa jäädä ikuisesti "vaiheeseen".

Käytännössä tästä ryhmästä on muodostunut oikeudeton paarialuokka kiinalaisten hikipajojen tapaan.

Kun näitäon vuosittain jo 350000 niin he vääristävät normaaleja työmarkkinoita ja estävät heidän työllistymisensä normaaleihin työsuhteisiin

Köyhyystutkija Jouko Karjalaisen sanoin: "Työ on paras keino ehkäistä köyhyyttä, mutta vain silloin, jos siitä maksetaan oikeaa palkkaa".

Heli Hämäläinen

Tämän vuoksi pitäisi säätää laki, että kolmannen harjoittelijan jälkeen pitää työllistää vähintään 2 vuodeksi oikeisiin töihin tai sitten luopua koko harjoittelijajärjestelmän käytöstä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tämä kirjoitus saa sappeni kiehumaan, tiedätkö Ukkola mitä on olla oikeasti köyhä?

Olet itse käyttänyt puheenvuoroasi tällä tavoin: Täysistunto 52/2007 Perusturvauudistus on siinä mielessä hyvä, että se parantaa nimenomaan perustukien, toimeentulotukien, saajien asemaa. Perusturvan tasoparannuksen lisäksi tässä tarkastellaan eri etujen yhteensopivuutta ja verotusta, puututaan kannustinloukkuihin ja yksinkertaistetaan etuuksia, supistetaan etuuksia ja lyödään ne eri tavalla yhteen kuin tällä hetkellä. Toisin sanoen sen tilkkutäkin saumat, mistä tämä perusturva tai sosiaaliturva nykyisin muodostuu, ommellaan kiinni, niin että tuloksena on untuvapeitejärjestelmä, joka ei pudota ketään pohjalle, vaan kannustaa itsenäiseen elämään, kannustaa huolehtimaan itsestään, omasta perheestään ilman, että joka asiaan on vaadittava ja huudettava valtiota apuun.

Tuota noin, mitenkähän tämän perusturvauudistuksen kanssa kävikään?

Huonosti. Lyhyesti näin. Itse te kyllä lupasitte vaikka mitä.
Vaalilupaukset 2007 / suuri vaalikeskustelu

- vanhustenhoito kuntoon

- tasa-arvo / palkkaus kuntoon

- eläkkeet ja niiden verotus kuntoon

- lapsiköyhyys pois ja lapsiperheiden ongelmat kuntoon

- peurusturva kuntoon

- työssäjaksaminen ja työelämän kehittäminen

- perusteettomat pätkätyöt pois

Kannattaa todella katsoa, mitä nykyiset hallituspuolueet lupasivat suuressa vaalikeskustelussa 2007.
Petos, petos, petos, petos, petos, petos

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

En näe mieltä ryhtyä argumentoimaan vastaan, koska koen tämän ajattelumallin vastenmieliseksi. Kehut tulee korkeasta provosointitasosta.

Satiirisena heittona:

Pakottaminen työntekoon on sikäli hankala rangaistus, että siinä menee hukkaan aikaa sellaiselta joka joutuu "opastamaan" halutonta, vaikka voisi tehdä jotain hyödyllistäkin.

Entäpä jos vain työnnettäisiin työttömille tikkuja kynsien alle? Se olisi helpompi tapa toteuttaa tavoite "Se ei tietenkään ole kivaa, mutta ei ole kivaa myöskään meidän veronmaksajien maksaa loisien elättämisestä." Myös jalkapuu, päälle sylkeminen tai psykologinen syyllistäminen nettipalstoilla saattaisivat aiheuttaa pahaa mieltä, ettei työttömillä olisi niin s-tanan kivaa koko ajan.

Jukka Johansson

Jukka Ryhänen, eve avolin ja Heikki Kärpänen ovat suositelleet kirjoitustasi. Ihmettelen miksi suositellaan kirjoitusta, joka on silkkaa solvausta.

Kummallista muuten, että toimittaja saa yhteen kirjoitukseensa tuollaisen määrän kirjoitusvirheitä.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Hän on kuulemma käynyt jonkin kauppaopiston.

Siihen aikaan ei ilmeisesti ollut sisäänpääsytutkintoa. Että sellaiset Kauppaopiston Naiset.

Jouko Koskinen

"Vartiainen näet kehuu Ruotsin porvarihallituksen talouspolitiikkaa ja sanoo suoraan: Jos Suomessa halutaan pelastaa hyvinvointipalvelut, on otettava mallia Ruotsista."

Ja vaikka Chilestä:
"Kolme suomalaista kasvuyritystä lihoo Chilen valtion yrityshautomossa"
- tp. hesari B12 johanna pohjola - la 10.3.2012

Suomalaisen viherkokkarivaltion pitkä ja ruma koura kääntää hautomon lämmöt nollaan ja merkkaa heittelemillään munilla yrittäjän perheineen maksuhäiriölistalle. Josta ei ole paluuta.

JTK paasaa telkkarin ykkösaamussa miten suomalainen osaaminen riittäisi kyllä kilpailutekijänä vientiinkin: Jokaisella eurolla pitäisi tukea työllisyyttä.

Puhetta piisaa. Käytännössä Kokoomus on löytänyt yhteisen nuotin vasurien kanssa riistokapiltalistin kusettamisessa. Isojen monopolien kilpailuetu on PK -yritysten eliminointi sekä tarjous- että työvoimakilpailussa.

Lassi Nokelainen

Kyllä. Työstä täytyy tehdä kannattavaa. Pitäisikö työn arvo punnita uusiksi? Voisiko työtä jakaa? Mitäpä jos sitä olisi kolmena päivänä viikossa ja neljä tuntia?

Kun töitä riittää kaikille ja kaikki saavat pienentyneen palkan lisäksi pikkaisen suuremman tukisumman, jolla tulee toimeen, niin ihmisille riittää töitä sekä vapaa-aikaa tehdä taidetta, toimia politiikassa, ajatella filosofisia ja harrastaa (paneutua) politiikkaa(n).

Jouko Koskinen

Lapatossu jo kauan sitten sanoi totuuden:

"töihin töihin - mutt'ei kaikkiin töihin eikä kaikkina päivinä"

Kestävyysvajeeseen ja Kreikan pelastamiseen tarvittaisiin
TUOTTAVIA sjoituksia. Ei viherhaahuilua jonka tuotto on
aina miinusmerkkinen.

Motivoidu siinä sitten raatamaan.

Juhani Putkinen

Kannattaa lukea huolella Tuulikki Ukkolan kirjoitus, ettei luule ihan vääriä henkilöitä kutsuttavan loisiksi.

Tuulikki tarkoittaa loisilla: Nuoria henkilöitä, joita EI kiinnosta koulutus, EIKÄ työ - vaan haluavat elää avustuksilla.

Se voi kuulostaa solvaavalta, mutta tarkoitus on auttaa niistä nuorista syrjäytyneistä edes osa työelämään. Se on myös heidän oma etunsa.

Henkilölle, joka ei ole viitsinyt hankkia itselleen ammattitaitoa mihinkään työhön - eikä ilmeisesti edes ole työmotivaatiota - ei tietenkään voi maksaa hyvää palkkaa.

Sosiaaliavustusten turvin ei saa antaa sellaisten loisia, vaan nämä pitää auttaa työn syrjään kiinni vaikka väkisin esimerkiksi oppisopimuskoulutuksen kautta. Kerta kaikkiaan pakko, menet tai itket ja menet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luuleeko joku vakavissaan, että Suomessa on mahdollista saada työttömyyspäivärahaa, jos ei 25 ikävuoteen mennessä ole suostunut opiskelemaan tai tekemään töitä?

Juhani Putkinen

Kaikenkarvaisia muita avustuksia ja tukiaisia sitten siitäkin edestä.

Nimenomaan näitä "syrjääntyneitä" paapotaan ihan perusteellisesti, mutta jos jollakin rehellistä työtä tekevällä olisi tilapäinen ongelma ja tarvitsi lyhyeksi aikaa apua niin se ei kuulemma ole ollenkaan helppoa. Itsellä ei ole käytännön kokemuksia asiasta, pärjään ilman avustuksia.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Tuulikki Ukkola on rohkea kirjoittaessaan aiheesta, josta kommunismi-Suomessa saa todennäköisesti vain vihat päälleen, mutta hän on oikeassa. Suomessa on nuoria ja ihmisiä, jotka eivät suostu tekemään töitä varsinkaan nk."paskaduuneja". Ay-liikkeen merkitys on jäämässä nykyaikana itsellekin vieraaksi. Perheisiin kuitenkin panostaisin ja varsinkin niihin, eli kotihoidontukea ei ole syytä lakkauttaa. Muita kannustinloukkuja työn tekemiseen on kuitenkin syytä purkaa ja sosiaalijärjestelmässämme miettiä, mitä rahoittaa ja mitä ei ja millä tavoin. Yrittäminen on tehtävä kannattavaksi.

Jukka Johansson

Rajakari

"kommunismi-Suomi"?

Miksi sinä perheisiin panostaisit? Eiku kaikki vaan mihin tahansa töitä tekemään, siellä mitään lorvailla lapsien kanssa kotona. Tietysti sinä perheisiin panostaisit, koska siitä on itsellesi etua. Muista viis.

Kokoomus ja kristilliset ovat kyllä kuin paita ja peppu mitä moraaliin tulee.

Jouko Koskinen

Juuri niin.

Miten muuten käytät "erityistä osaamista sekä tietämystä"si suomalaisen johtajan ja pätkätyöläisen kannustamiseen työntekoon saksalaisten pankkiirien voittojen turvaamiseen.

Ovathan he kristittyjä poikiamme toki.

Luukkaan evankeliumista:

15:13 "Eikä kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti."

------

15:20 "Ja hän nousi ja meni isänsä tykö. Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi."

Nyt näitä tuhlaajapoikia on jonoksi saakka pussattaviksi.

Dari-anne Suomalainen

Meidän pitäisi perustaa rikkaiden syrjäytyneiden hoito-kotoutus-kuntoutus-kansaanpalautus-maahan'muutto'/laskeutumis, plus kieli-kouluja.

Hyväosaiset ovat menettäneet yhteyden kantaväestöön ja kylvävät eripuraa, ovat riidanhaluisia, ahdistuneita, depressiivisiä ja selvästi masentuneita.

Erityisen herkkiä syrjäytymiselle hyväosaiset ovat elämän muutosvaiheissa, kuten kustannusten ja korkojen nousu, pörssikurssien lasku, yleensä omaisuuden menetykseen liittyvät muutokset yhteiskunnassa.
Nämä tekijät aiheuttavat epäonnistumisen ja turvattomuuden tunteen,josta seuraa existentiaalinen tyhjiö, kokonaisvaltainen mitättömyyden ja tarkoituksen puutteen tunne. Olemassaoloa koskeva tyhjiö, jota he terapoivat yleisillä keskustelupalstoilla kylvämällä huonoa ilmapiiriä.

Hyväosaisten syrjäytyminen on moniulotteinen yhteiskunnallinen pro-sessio, joka irrottaa kansanryhmät toisistaan, yhteinen kieli katkeaa. Baabelin tornin ylimpiin kerroksiin ei kuulu alakerran ääni kuin heikosti ja matkalla vääristyen.

Hyväosaiset pitäisi ohjata laskeutumaan ( muuttamaan maahan) erilaiseen kansalaistoimintaan, kuten heittämään tikkaa laudanpätkiin, joiden he voisivat kuvitella olevan työttömiä tai syrjäytyneitä, ja vähemmän agressiiviset voisivat mennä jakamaan soppaa kerjäläisille ja muille herran enkeleille.

Palveleminen ja vastikkeeton puuhastelu on terapeuttista, siitä tulee hyvä mieli.

Sara Virta

Osittain aika ristiriitainenkin kirjoitus. Vartiaisen lista on tarkoitettu varmaankin aika suuntaa-antavaksi, sillä eihän se hullu ole joka hinnoittelee mutta se joka maksaa se saa pikkuisen joskus ollakin.

Jos paikkakunnalla on töitä niin työttömiä olisi kyettävä kyllä saamaansa korvausta vastaan käyttämään asuinympäristönsä yrittäjien palveluksessa. Muista oman työttömyyskauteni. Mikäli paikkakunnallani olisi ollut yrittäjiä jotka olisivat olleet kiinnostuneita työllistämään, niin ilomielin olisin mennyt tutustumaan uusiin työnantajaehdokkaisiini, olisi saattanut käydä flaksi.

Nykyään käyn töissä yli maakuntarajan toisessa kaupungissa (edestakainen ajo päivittäin 100km) nauttien toistuvia määräaikaisten työsopimusten vyyhteä – tuskin vakinaistun, johtuen korkeasta iästäni (yli 50v). Mutta never mind, palkka juoksee kuukausittain ja soparit muutaman kuukauden välein.

Palatakseni Vartiaisen listaan niin mikäli työttömyysputkella tarkoitetaan vanhoja ja työssään uupuneita, sairauteen asti rasittuneita henkilöitä, niin en minäkään yrittäjänä sellaista pommia töihin ottaisi. Virkeä, ammattitaitoinen, terve ja positiivisella energialla varustettu yli viiskymminenkin kävisi hyvin firmaani, ehkä paremmin kuin veltto ja aina-jostain-syystä-työpaikalle ilmestymätön 20vee. Kun ihmisen henkilökohtainen elinkaari menee siihen tilanteeseen ettei enää jaksa niin hänet on vapautettava tehtävistään.

Kotihoidontuen lopettaminen on erittäin höpsähtänyt idea. Mielestäni lastentarhoihin, ei saisi ottaa vastaan alle 3 vee tenavaa. Alle 3 vuotiaiden paikka on kotona oman vanhemman hoidossa ja tähän on yhteiskuntamme siis otetaanpa tuo sana uudestaan Yhteiskuntamme tultava vastaan.

Terveen työkykyisten aikuisten on mentävä palkkatöihin kaikki tuet heiltä pois mikäli työpaikka on mahdollista saada. En nyt tarkoita pelkästään toisen firmassa pyörimistä, vaan olen hyvin pitkälle sitä mieltä, että yrittäjyys luo hyvän puitteen henkilökohtaiseen menestymiseen.

Osa-aika työ sopii hyvin opiskelijoille ja sairaseläkeläisille. Kokopäivätyö on sellainen jota on ajettava, se pitää ihmisen leivissä.

Loppukommenttisi maahanmuuttajista on se jossa tuossa alussa viittasin ristiriitaisuuteen. Jos valtiovalta lähtee sellaiseen henkeen ”että mennään siitä missä aita on matalin” tämä yhteiskunta ei milloinkaan pääse tästä tukiviidakostaan irti. Tämä jengi joka tässä maassa nimeltä Suomi asuu on se materiaali jota ensisijaisesti tulee käyttää. Arvoisat päättäjät nämä nyt vaan on ne kortit jotka teille on jaettu – teidän on pelattava niillä.

Maahanmuuttajia otetaan maahan yksilöllisin oppiarvoin ja osaamistasoin. Tarkoitan tällä sitä, että yhteiskunta palvelee myös yrittäjän työtilannetarpeita ulkopuolisella työvoimalla. Koskipa se urakka-aikaa, oppimäärää tai mitä muuta hyvänsä hakua, jota yrittäjä tarvitsee yrityksensä ylläpitämisen edellytyksenä.

Nyt on otettu Vartiaisenkin listaan kantaa. Ravakasti nyt aivoriihtä pystyyn että saadaan tämä maa jaloilleen.

Sami Mäki

Kun Suomessa menestyjiä saa syyllistää ja nimitellä esim. ahneiksi ja hyväosaisten pitäisi tuntea syyllisyyttä menestymisestään, niin miksi köyhiä ei saisi nimittää luusereiksi ja loisiksi, ja saada heidät tuntemaan syyllisyyttä menestymättömyydestään?

Jukka Johansson

Mitä tarkoitat menestymättömyydellä? Sitäkö että ei ole älynnyt tai ei ole moraali antanut periksi ryövätä köyhien rahoja? Köyhät tätä yhteiskuntaa pystyssä pitävät. Köyhiä on enemmistö. Tekevät pienellä palkalla töitä ja kaikenlaiset ökyt nostelevat bonuksia.

Sami Mäki

Puhuin taloudellisesta menestymisestä tai menestymättömyydestä. Mitäs ryövättävää köyhillä on? Köyhät pitävät yhteiskuntaa pystyssä???!!! Köyhiä enemmistö??? Hui hai!

Suomi on elintasoltaan maailman kärkeä ja meillä tasaisimpiin kuuluva tulonjako maailmassa. Jos määrittelet köyhäksi kaikki pienituloiset Jutta Urpilaisen mallin mukaan niin silloinhan kaikki alle 3000 euroa kuussa bruttona tienaavat ovat köyhiä. Tällä laskuopilla saadaan tietysti enemmistö köyhiksi. Tai siten että jokainen keskituloinen vertaa itseään varakkaimpaan 10%:iin, tällöin suurin osa on suhteellisesti köyhiä. Köyhät eivät pidä yhteiskuntaa pystyssä, koska köyhiltä ei saada sellaista verokertymää, jolla voitaisiin pitää julkista sektoria pystyssä.

Jouni Haimi

onkos siis köyhyyys joku suositeltava asia?

Jaakko Pyykkölä

Olin iltasiivoojana pienyrityksessä lukion ohella 2002-2004. Palkka oli tuolloin 9 euroa tunti (noin kymppi nykyrahassa). Työ oli hyvää ja sitä sai tehdä niin paljon kuin jaksoi. Myös minä olin siivoojana arvostettu osa työyhteisöä ja sainkin erinomaisen työtodistuksen.

2006 menin suurelle suomalaiselle puhtaanapitofirmalle töihin. Kuukausipalkka oli 1029 euroa ja sain fudut koeajalla sen takia, että halusin pitää sovituista asioista kiinni ja en suostunut pikkupomon jokaiseen oikkuun.

Onko se nyt ihme, että kukaan ei halua tuollaista duunia tehdä?

Rauno Suoraniemi

Suomessa on ulkoistettu Yksilönvastuukin yhteiskunnalle.
Tähän on tultu viimevuosikymmenien aikana harjoitetun politiikan seurauksena, sekä ammattiyhdistysliikkeen, että etujärjestöjen ylikorostuneen roolin vuoksi niin sosiaali, kuin talouspoliittisia päätöksiä tehtäessä. Ei ole älytty riittävästi sitä, että kaikki palvelut, sekä palvelujen tuottamiseen tarvittava pyrokratia kustannetaan suurelta osin tuottavassa työssä käyvien verotuloilla.
Menneiden aikojen päätökset johtuu itsekkäistä ratkaisuista, joiden syy suurelta osin löytyy puoluepolitikoinnista.
Ei yhteiskunta/kunnat ole itsetarkoitus vaan ne on organisaatio ja väline, joka järjestää ihmisten hyvinvointiin tarvittavat palvelut taloudellisesti kestävälle pohjalle. Kuntauudistus tähtää juuri tähän, mutta valitettavasti itsekkyys ja puoluepolitikointi näyttää nostavan taas päätään tässäkin asiassa.
Rehellisesti ja taloudellisesti tosiasioihin perustuva asioiden hoitaminen on paras tapa säilyttää Suomi, meille kaikille peruspalvelut/arvot takaavana maana.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Muutama kommentti:

Nuorten ei tarvitse ottaa suinkaan kaikkea työtä vastaan. Tarjolla on mm. erilaista puhelinmyyntiä tai muuta sellaista markkinointityötä mihin ei voi pakottaa ihmistä joka ei asiaan usko. Sen sijaan vaikkapa postin- ja lehdenjakelu, siivoustyö, kaupan varastotyöt ja erilaiset hoitoavustajan tehtävät ovat sellaisia perustöitä joista kieltäytyminen on ylimielistä.

Jotkut meistä saavat toteuttaa itseään työssään toiveittensa mukaan mutta yleisesti ottaen vaihdantaan perustuvassa yhteiskunnassa palvelemme toinen toisiamme työn kautta. Emme voi määritellä mistä meille maksetaan vaan sen tekevät lähimmäisemme. Jos jengi tahtoo syödä pizzaa on tarjolla pizzalähetin paikkoja, jos ituja niin puutarhurin töitä. "Pahan kapitalistinkin" palveluksessa viime kädessä palvelemme kapitalistin asiakasta joka on joko naapurimme tai vaikka eurooppalaisen hyvälle paperille painetun aikakauslehden lukija.

Vapaassa maassa voi kieltäytyä kaikesta mutta silloin ei voi moraalisesti vaatia turvaverkkoa. Toisin sanoen töitä olisi tehtävä vaikkei siitä jäisi käteen juuri sen enempää kuin sossusta. Tässä mielessä puhe "tuloloukuista" on syvästi epäeettistä: en tahdo tehdä töitä jos maksat minulle ilmankin.

Mitä tulee Ihalaiseen ja etujärjestöihin olen lähes kaikessa Ukkolan kanssa yhtä mieltä. Etujärjestöt ovat hoitaneet tehtävänsä lepsusti ja vielä kuorruttaneet sen Ihalaisen vappupuheiden siirapilla muka nuoria ja pienituloisia tukien.

Mm. kyvyttömyys vahtia riittävää eläkemaksutasoa koituu lastemme niskoille. Tämä ei ole niin iso asia että sen vuoksi pitäisi lakko tehdä mutta tarkoittaa että eläkeläiset eivät kuluta kokonaan itse ansaitusti. Kestävyysvaje on siis etujärjestöjen vajetta ja johtuu niiden pohjimmaisesta epädemokraattisuudesta ja siitä ettei ihalaisilla ole ollut todellista vaikutusvaltaa itsekkäiden vanhojen työntekijöiden asiaa ajaneiden liittojen rätyilyn yli.

Tämä saavutettujen etujen puolustus ilmenee kyvyttömyytenä huolehtia uusista pienipalkkaisista työntekijöistä joille ei ole saatu kunnon minimipalkkaehtoja kun energia on kulunut omien ikälisien ja takuupalkkojen puolustamiseen.

Viime kädessä vastuu on eduskunnalla, mutta ainakaan tähän asti ei palkansaajapuolueiden listoilta ole kovin helposti päässyt sisään ilman "väen" tukea ja myös porvaripuolella on ollut hyötyä "verkostoitumisesta".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toimeentulotukea varmaan tulkitaan eri kunnissa eri tavoin, mutta on nyt tärkeää todeta, että kenelläkään e i ole mahdollisuutta saada työttömyysturvaa, jos ei ikinä ole suostunut vastaanottamaan töitä tai opiskelupaikkaa. On ihan paskapuhetta väittää, että tällaisia tapauksia olisi.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

10.3.2012 16:42 Jari-Pekka Vuorela

"... kenelläkään e i ole mahdollisuutta saada työttömyysturvaa, jos ei ikinä ole suostunut vastaanottamaan töitä tai opiskelupaikkaa. On ihan paskapuhetta väittää, että tällaisia tapauksia olisi."

Jari-Pekka Vuorela, kuten aina sinulta, hienoa punnittua puhetta, loppuun saakka ajateltu, yksityiskohtia myöten, yhtään väestöryhmää ei ole suljettu pois. Hyvä!

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

10.3.2012 16:27 Olli Saarinen

"Vapaassa maassa voi kieltäytyä kaikesta mutta silloin ei voi moraalisesti vaatia turvaverkkoa. Toisin sanoen töitä olisi tehtävä vaikkei siitä jäisi käteen juuri sen enempää kuin sossusta. Tässä mielessä puhe "tuloloukuista" on syvästi epäeettistä: en tahdo tehdä töitä jos maksat minulle ilmankin."

Tässä Olli Saarinenkin halventaa maahanmuuttajataustaisia nuoria ja Suomen nuoria romaneja!
(Vaikkei hänkään näitä suoraan nimeäkään.)
Hyvin syrjivä lausunto, Olli Saarinen!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Vain otsikon luettuani luulin että tarkoitat noita hyviä veljiä tuolla yläkerroksessa. Lapamatoja kansakunnan suolistossa...

Reijo Tossavainen

Kirjoitin samasta aiheesta blogin viime vuoden puolella. Kommentteja taisi tulla yli 300 kpl, vaikka kirjoitin paljon loivemmin sanakääntein.

Yhteistä blogeille on se, että kommentoijilla puurot ja vellit tahtoivat mennä sekaisin. Tarkoitan, että ensin kommentoitiin ja sen jälkeen vasta mahdollisesti ajateltiin.

Kaarina Piipponen

Tässä vanhassa Helena Erosen blogissa on myös erilaista pohdintaa orjatyöstä ja työttömyydestä. Mikään ei ole muuttunut, ehkä mennyt vähän huonompaan suuntaan.

Työtön, oletko ihmiskaupan uhri?

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48413-ty...

Ja vielä artikkeli Verkkomediasta:

Orjuuden ekonomia - ekonomian orjat

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=2507

ja Raha ja Talous

http://rahajatalous.wordpress.com/2010/11/20/valti...

Eila Jokimaa

Minuakin kyllä hämmästyttää nuoret, jotka alenkatsovat ihan perusduunia. Olen tehnyt vaikka minkälaista "paskaduunia" ja kun osa-aikatöistä saatavan palkan yhdistää opintotukeen, niin ei siinä tarvitse kovin montaa tuntia tehdä töitä viikossa että tulee toimeen. Joku perustulon kaltainen juttu voisikin olla helpommin yhdistettävissä erilaisiin tarjolla oleviin osa-aikatöihin. Jos esimerkiksi tekee töitä 5h päivässä arkipäivisin, niin voisi perustulon avulla leikkiä elämäntapaintiaania 19 tuntia vuorokaudessa plus viikonloput. Tietenkin työttömyys on pitkälti rakenteellinen ongelma, eli kysyntä ja tarjonta ei erinäisistä syistä kohtaa. Tuskin nuorten laiskuus on tässä se suurin ongelma kuitenkaan, vaan työttömyys on pitkälti seurausta rationalisaation, teknologisen kehityksen, automatisaationa ja globalisaation tuottamasta työn keskittymisestä paljon koulutusta vaativille informaatiointensiivisille aloille ja työvoiman tarjonnan kasvusta. Valtion tuki -ja koulutusjärjestelmien vaan pitäisi jotenkin mukautua tuohon muutokseen, minkä lisäksi näin globaalilla tasolla tulonjako on kyllä suuri ongelma. Mitkään trickle down-sadut eivät auta, vaan tarvitaan jonkinnäköistä rakenteellista muutosta ja poliittista tahtoa, että tuottavuuden nousu jakautuisi hieman tasaisemmin ihmisten kesken ja ylläpitäisi/nostaisi ihmisten ostovoimaa. Esimerkiksi espanjalaisessa Mondragon -yhtiössä päätetään demokraattisesti palkkaerojen suhteet, mikä pitää tuloerot jossain määrin kurissa. Olisi myös hyvä, että yritysjohtajat joutuisivat myös laskemaan palkkoitaan jos yrityksen tulos niin edellyttää.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

10.3.2012 18:43 Eila Jokimaa:

"Olisi myös hyvä, että yritysjohtajat joutuisivat myös laskemaan palkkoitaan jos yrityksen tulos niin edellyttää."

Hyvinä aikoina yritysjohtajat yksin ovat saaneet aikaan hyvän tuloksen. Markkinoilla ja hyvillä suhdanteilla ei ole mitään tekemistä tuloksen kanssa. Työntekijöillä ei ole mitään ansiota hyvän tuloksen syntymisessä. Siispä johto on bonuksensa ansainnut.

Huonoina aikoina yksin johto kantaa vastuun ja joutuu tekemään vaikeita päätöksiä, siispä vaikeina aikoina johto toden totta onkin bonuksensa ansainnut!

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Täytyy sanoa että yleensä olen kirjoittajan blogeista pitänyt, mutta tästä en. Tämä muistuttaa surullisella tavalla siitä rakenteellisesta erosta, joka oikeistolaisella ajattelulla tavalliseen inhimilliseen ajatteluun.

Maassa, jossa on kovat työttömyyslukemat, käydään puhumaan maahanmuuton lisäämisestä? Ja maassa, jossa elätetään laiskaa kallista johtoporrasta ökypalkkioilla sekä optioilla, kehdataan syyllistää ihmisiä joista selkeä valtaosa hakee töitä tosissaan.

Käyttäjän sannavauranoja kuva
Sanna Vauranoja

Systeemissämme on epäilemättä parantamisen varaa, mutta minusta ongelmat ovat jossain muualla kuin "tilaisuus tekee varkaan" ilmiössä. Ihmisen arvothan syntyvät pitkälti siitä kasvuympäristöstä (sen mukaisiksi tai sitä vastustaviksi), jossa he ovat lasuutensa ja nuoruutensa eläneet. Toisille ihmisille on tärkeää ponnistella elämässään ja tehdä töitä, toisille ei. Niiden osuus, jotka eivät haluaisi ponnistella mitenkään, on toki hyvinvointimme lisääntyessä kasvanut.

Yksi vaihtoehto asioiden korjaamiseksi voisi olla kansalaispalkka. Toinen vaihtoehto olisi rajata "vastikkeettoman" rahan myöntäminen vasta yli 25-vuotiaille. Tämä tarkottaisi jonkinlaista opiskelu-, oppisopimus- tai työntekovelvoitetta kaikille alle 25-vuotiaille. Jos ei muita vaihtoehtoja olisi, julkisen sektorin tulisi tarjota harjoittelupaikka näille nuorille. Vastikkeeksi tästä tulisi suunnilleen opintotuen + asumistuen suuruinen summa.

Luulen, että elämä voisi saada paljon paremman suunnan, kun olisi pakko lähteä aamulla liikenteeseen. Ja vyön kiristäminen voitaisiin aloittaa akateemisesta vapaudesta. Jos yhteiskuntamme tarjoaa lähes ilmaista opiskelua opiskelupaikan saaneille, luennoilla ja kursseilla pitäisi olla läsnäolovelvollisuus vähintään 75%. Pelkissä tenteissä käyskentely ei edistä yksilön eikä organisaatioiden toimintaa mitenkään. Paluu todellisuuteen valmistumisen jälkeen voi olla niin kova, että ei kykenekään tekemään töitä viittä päivää viikossa aamu kahdeksasta alkaen, kun 5-10 vuotta on voinut vapaasti chillailla.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Ukkola:
"Meillä on joukko nuoria, ja ehkä vähän vanhempiakin, joille työ ei kelpaa, ei ainakaan ns. paskaduuni. Nämä
hyvinvointivaltion loiset käyttävät häpeilemättä hyväkseen kaikkea sitä ilmaisantia, jonka me tavalliset veronmaksajat kustannamme."

"joukko nuoria"?!
Tässä Ukkola halventaa maahanmuuttajataustaisia nuoria ja Suomen nuoria romaneja!
(Vaikkei hän näitä suoraan nimeäkään.)
Hyvin rasistinen lausunto, Ukkola!
Ajatellaanko Kokoomus-puolueessa laajemmaltikin näin?

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

(Ironiavaroitus:
teksti saattaa sisältää ironiaa, joka menee ohi lahjakkaaltakin.)

9.3.2012 17:01 Tuulikki Ukkola:

"Järjestelmät on rakennettu sellaisiksi, että ne suorastaan estävät työnteon...
Syypää siihen, että meillä on näin järjetön järjestelmä, on ay-liike ja kolmikanta."

Järjettömään järjestelmään ei ole syypää AY-liike, vaan kaikki Suomen äidit ja isät, jotka eivät osaa tehdä lapsia, jotka ovat kaikki yhtä älykkäitä ja lahjakkaita ja joilla on yhtä hyvä muisti. Kaikki Suomen äidit ja isät, syy on teissä, kun ette tee kaikista lapsista niin hyviä, että kelpaisivat ukkoloille ja kokkareille!
Miksi helevetissä te Suomen äidit ja isät teette huonoja lapsia, joista menestyvien täytyy pitää huolta ja maksaa veroja!
Miksi ne huonot lapset eivät ite älyä kuolla pois kansakuntaa rasittamasta?!
Miten Suomen kansakunnalla on varaa antaa tehdä kelvottomia lapsia?

" 1) Työttömiä ja työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä pitää patistaa työmarkkinoille piiskalla ja porkkanalla, 2) työttömyysputki pitää poistaa..."

1) Kuten muutkin totesivat, että kun vaan EI OLE TÖITÄ kaikille!

2) T. Ukkola on itsekin ollut "työttömyysputkessa" ja tarkoittaa tällä termillä varmaankin "eläkeputkessa"?, kansanedustajien eläkeputkessa, mutta silti kehtaa syyllistää pienempipakkaisiakin "eläkeputkeen" laitettuja eli pakotettuja. Suomessa on tuhansia ihmisiä irtisanottu, kun ovat täyttäneet 50v, ja siten pakotettu vastoin tahtoaan eläkeputkeen, vaikka olisivat halunneet tehdä työtään vaikka 67-vuotiaaksi, kuten minä.

"Jos työkykyinen nuori tai aikuinen saa työttömyystukea, kyllä sen vastineeksi yhteiskunta voi velvoittaa ihmisen tekemään jotain "

- kuten muutkin totesivat, ilmaisen työn teettäjiä kyllä riittäisi

"Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista.
Onneksi Suomeen on tulijoita."

Miksi helevetissä te Suomen äidit ja isät teette huonoja lapsia, joista menestyvien täytyy pitää huolta ja maksaa veroja!
Miksi ne huonot lapset eivät ite älyä kuolla pois kansakuntaa rasittamasta?!

Mistä päin maailmaa Ukkola saa Suomeen maahanmuuttajia, jotka eivät vieroksu työtä?
Mitä työtä tekemään Ukkola rekrytoi näitä lahjakkaita ulkomaalaisia?

(Vitsi alkaa)

Mitä yhteistä on cocktail-kutsuilla ja saostuskaivolla?
- suurimmaat kokkareet nousevat aina pintaan.

(Vitsi päättyy)

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Tähän on hyvä lopettaa tämä ketju!

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ukkola puhu asiaa. Siiä alkoiikin kommentoijien tekopyhäily...tai kyllä ne on tosissaan, mutta tyypillisen sokeita ikäville tosiasioille.

Tuollaista asennetta, mitä Ukkola nyt edustaa, tarvittaisiin päätöksenteossakin.

Keijo Räävi

"Jos työkykyinen nuori tai aikuinen saa työttömyystukea, kyllä sen vastineeksi yhteiskunta voi velvoittaa ihmisen tekemään jotain edes muutaman tunnin päivässä. Se ei tietenkään ole kivaa, mutta ei ole kivaa myöskään meidän veronmaksajien maksaa loisien elättämisestä."

Mutta näinhän on toimittu jo pitemmän aikaa.

Työnhakijan velvollisuuksiin kuuluu työnhakusuunnitelman laadinta yhdessä TE-toimiston kanssa ja sen noudattamista valvotaan hyvinkin pikkutarkasti.

Nykyisessä järjestelmässä ei näitä Tuulikki Ukkolan kuvailemia loisia voi ollakaan kun työnhakijat ovat käytännössä jatkuvan valvonnan alaisuudessa.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ukkola: "Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä."

Tästä olen Ukkolan kanssa eri mieltä..siis maahanmuuton helpottamiesta.

Pekka Salmela

Siinä olen samaa mieltä että työnteko pitäisi olla kannattavaa ja aina enemmän kannattavampaa kun tukiaisilla olo.

Mutta jostain syystä kukaan ei ole uudistanut näitä järjestelmiä mitkä ovat vuosikymmeniä olleet olemassa.

On selvääkin jos järjestelmä on rakennettu vaikkapa 80-luvun tarkoituksiin, niin se ei välttämättä toimi kunnolla enään 2010-luvulla.

uudistaminen pitäisi olla ratkaisu.

Toinen juttu, että jos teetetään työtä työkkärikorvauksilla, se vie aina palkkatyötä pois.

Yhteiskunnan tarkoitus ei ole antaa ilmaista työvoimaa ihmisille. Ihmisten kuuluu maksaa työntekijälle.

Vesa Hack

Tuulikki, ei kannattaisi yleistää. Toki nuorissa on niitäkin jotka ansaitsevat kritiikkisi, mutta mollaava tapasi kirjoittaa nuorisosta ei missään tapauksessa ole oikeutettua koko ikäluokkaa kohtaan.

Meilläkin on töissä nuoria 80-luvulla syntyneitä asiantuntijoita ja heillä on erittäin hyvä asenne työhön. Nuoret myös arvostavat työpaikkaansa koska he elävät, toisin kuin sinä tai minä heidän ikäisinään, yhteiskunnassa jossa kilpailu on erittäin kovaa.

Mielestäni kilpailuyhteiskuntaan tottuneet nuoret eivät ole meidän suurin ongelmamme vaan laiskat ja mukavuudenhaluiset, helppoon elämään tottuneet keski-ikäiset, joiden jättieläkkeet tulevat vielä näiden halveksimiesi pätkätöitä tekevien nuorten maksettaviksi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Vilpitön kysymys: kuinka moni on katsonut tämän dokumentin johon hän viittaa ennen kommentointiaan? Tuulikki ottaa kantaa ohjelmassa esitettyihin seikkoihin. Katsokaa tuosta, linkitän nyt vielä tänne kommenttiketjun loppuunkin tämän: http://areena.yle.fi/video/1331154259635?ns_campai...

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Ainakin järjestelmän monimutkaisuus, joka on syntynyt nähdäkseni politiikan yrittäessä mielyttää kaikkia osapuolia, on suurin syy ihmisten mahdottomaan tilanteeseen. Siis ei ole mahdollista tehdä töitä välillä, ja välillä ei, ei ainakaan ilman määräaikaista sopimusta.

Mutta tämän hetken koko maailman tilanne on kaiken takana, miksi tässä
nyt keskustellaan.

Meidän suomalaisten tulisi nyt olla kaukokatseisia, eikä syytellä toisiamme. Emme saa aikaan mitään rakentavaa, jos etsimme syitä
toisistamme, sillä syyt kyllä löytyvät pitemmän ajan paineista,
joita EU on luonnut. EU edellyttää yhteistä politiikkaa, ja sitähän ovat ministerimme joutuneet toteuttamaan, tietämättä mihin se johtaa.

Totuushan on se, että kaikki protestointi on alkanut nuorten kohdalla
juuri näistä samoista syistä. Niin arabian kevät, kuin yliopiston
maksujen korotuksia vastustavat nuoret Englannissa, ovat kaikki seurausta maailman laajuisesta talouden epävarmuudesta.

Libyan nuorillakaan ei ollut töitä.

Nuoret eivät usko, että yrittämisestä palkitaan. Monilla opiskelulainat
tulevat olemaan kuin riippukivi aina niskassa. Niiden taakka ei tule
pienenemään, kuten ennen.

Ja tämä on maailmanlaajuinen ilmiö.

Nuoria voidaan kannustaa vain osoittamalla, että heitä arvostetaan,
he voivat vaikuttaa tulevaisuuteensa, ja he saavat kaiken avun nyt.

Liian monella nuorella ei ole samoja mahdollisuuksia kuin 40 vuotta
sitten. Olemme eläneet nousukautta koko tämän ajan.

Eli sosiaalijärjestelmää ei tule purkaa, vaan korjata niin, että
nuorten ja kouluttamottomienkin on mahdollista kouluttautua työ-
elämän kautta, ja tehdä töitä mikä määrä tai aika mahdollista.
Meillä on kaikki mahdollinen kankeus ja joustamattomuus, joka ei palvele ketään. Ei myöskään pienyrittäjää.

Kreikan työtilanne on pahentunut samoin kymmenen vuoden ajan.

Onhan mahdotonta saada kansalaisia töihin, jos sitä teollisuuttakaan
ei ole lupa perustaa. Pankkivelkojen eräänä pakotteena on ollut ja on edelleen, että muu maailma määrää, mitä teollisuutta saa missäkin tehdä. Se on sitä uudenaikaista solidarisuutta, jota vastaan nykynuoremme protestoivat ympäri maailmaa.
Suomen ammattiliitto alkaa olemaan museotavaraa, kun kaikkialla muualla
niiden hävitys on ollut karmivaa. Eli taloudelliset aseet yrittävät
kaataa nuoret yhtä hyvin kuin liitotkin.
Joskin kun valtaa annetaan liikaa, sitä aina väärin käytetään.

Ja niillä, joilla oli mahdollisuus olla menemättä mukaan spekulaation
pyörteisiin, eivät sitä käyttäneet. Nuoret eivät luoneet nykyistä
talouskaaosta todellakaan, sen tekivät suurikäluokat, ja suurteollisuus
globaalisuuden auttudessa. Sitä saadaan, mitä tilataan. Kaikki maat
ovat menettämässä pienyrittäjyyden, eli siis yrittäjyyden kokonaisuudessaan! Asioita ei voi lokeroida, ja toivoa, että kukaan ei näe mitä muut tekevät. Eli hyvää esimerkkiä on nuortemme vaikea hahmottaa, niin yksipuolisia ovat nykymaailman päämäärät.

Senpä vuoksi hajautettu valta, eli kansan oma valta tuo enemmän tasapainoa, ja mikään toiminta ei toivottavasti pääse jäykistymään,
sillä sitä kirjaimellisesti seuraa toiminnan kuolema.

link http://www.zerohedge.com/news/europes-scariest-cha...

Nuorten nykyajan tulevaisuuden näkymät lyhyessä filmissä...

http://www.youtube.com/watch?v=v1g-rr_dFq4

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Kunhan nyt hyvinvointivaltion loistartunnasta on herännyt epäilyä, ja jotkut siitä ovat vakuuttuneitakin, lienee hyvää pitää mielessä että on myös olemassa akarofobia, ennenkuin ollaan diagnoosia ja hoitoa valmiita hyväksymään:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k...

Marko Kyllönen

"Me olemme todellakin luoneet ylenpalttisen anteliaan yhteiskunnan, jossa voi keplotella ja elää yhteiskunnan kustannuksella jopa paremmin kuin työtä tekemällä."

Tämä lause osui ensin silmään.

Jos +400€ kuukausituloilla elää paremmin kuin työtätekemällä, niin mitä se kertoo palkkatasosta, jota kokoomuslaiset firmatkin maksaa?

"Ja toden totta, kyllä työttömyysturvalla, asumistuella ja sossusta saadulla toimeentulotuelle elää ja harrastaa kaikenlaista kivaa."

Vaikka saisi työttömyysturvaa, asumistukea ja toimeentulotukea, niin vain se työttömyysturva jää työttömälle elämiseen, eikä aina sekään kokonaan.
Asumistuki menee älyttömiin vuoriin, ja toimeentulotukea saa vain sen vuokran loppuosan.

Haluaisimpa nähdä kun kokoomuslainen ensin hävittäisi kaiken omaisuutensa, ja sitten yrittäisi elää yltäkylläistä elämää harrastuksineen sillä +400€ kuukausirahalla.

Mainittakoon että ylen ohjelman mukaan vain maahanmuuttajat saavat sossusta "harrasterahaa", joka tulee heille kuulemma automaattisesti, mutta jota ei yksikään suomalainen saa.

Jari Reinikka

Saadaan tasoitettua hieman globaalia kilpailutilannetta, kun poljetaan palkat Euroopassa paskamaiden tasolle ja hommataan työntekijätkin vielä sieltä. Todella kaukonäköistä touhua. Veikkaan, että homma räjähtää silmille vielä jokin päivä.

Jouko Koskinen

Kokoomusnuori joka oli / on patriootti pelattiin ulos puoluetoimistossa ja minun ääneni luettiin kreikkalaisten patrioottien rahoittajalle. Alkaa tuo takinkääntely risomaan. Kokoomusjäärät istuvat asemissaan kuin tatit kankaalla. Nuoret - jotka eivät näe valoa sen putken päässä pitää syrjäytää.
http://www.kokoomusnuoret.fi/

Koko Kokoomus on levällään kuin Jokisen eväät. Viherhörhövassarien nuoleminen on minulle se viimenen pisara.

Käytännössä kansa on hajotettu eripuraiseksi pakkoruotsilla, homoavioliitolla, paskalailla, ruuhkamaksuilla, ydinsähköllä, maahanmuutolla, autovihalla, energiamaksuilla, kaavoituksella, kahdella ulkolaisella mummolla, Kreikalla, YLE-maksuilla, kuntaliitoksilla, virastojen hajauttamisella, kuntaliitoksilla . . . .

Mitähän seuraavaksi. Alkaa pelottamaan suorastaan. Bussikuski katsoo altakulmain kuin lyöntiä odottaen. Matkustajat istuu mykkänä naama persulukemilla.

Vietä sitten näiden kanssa ristillissiveellistä rinnakkaineloa.
Viherkokkareita ottaa aivoon kun ovat nurkassa soinifobiansa kanssa.

Edessä vain nöyrä paluu suomalaisiin perusarvoihin.

Jari Reinikka

"Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista.

Onneksi Suomeen on tulijoita."

...tarviiko tätä edes kommentoida. Idioottimaisesti sanottu.

Jari Reinikka

Ryssitään oma nuoriso ja haetaan Afrikasta uusi. Mahtavaa.

Jouko Koskinen

Eipä ole huulikit tenttaamassa paljonko jäi velkoja pystyyn sinne lähtömaahan.
Ja minkälaatuisia velkoja, henki- vai verivelkoja?

Käyttäjän Milleniar kuva
Miikka Välimäki

Kirjoittaja Ukkola, kuinka korkea norsunluutorninne on?

Jouko Koskinen

Joo - on harvinaisen ylimielinen akka kokkareeksikin.
Ei tu pieneen mieleen elämän tosiasiat. Köyhän kakara
jos yrittä opiskella, joutuu ottamaan lainaa jopa
pikaluottoa. Siinähän on koukussa - ulosotto vie
viimeisetkin.

Jos menee töihin niin ei jää ruokaan enää mitään.
Sossussa ja leipäjonossa kyllä oppii maan tavoille.
(mut ei kaikki kokkareet tuollaisia ole)

Anssi Luoma-aho

Tämä kirjoitus kategorisoi törkeällä tavalla työttömät samaan ryhmään ja antaa väärän kuvan Ay-liikkeen toimista. Ay-liike ei ole koskaan pitänyt huolta kaikkein heikommista. Ay-liikkeen junttaus on kohdistunut ainoastaan omien intressipiirien etujen ajamiseen ja se on johtanut siihen, että meillä on kahden kerroksen työttömiä.

http://anssiluomaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1011...

Michael Perukangas

On erinomaisen tarpeellista, että nykyhallitus ja presidentti ottavat nuorisotakuun vakavasti, tosin tuore budjetin "kehyshiiri" jättää kunnille melkoisen huonot eväät tämän toteuttamiseen. Matkassa on monta mutkaa.

Joskin jokainen alle 25-vuotias työtön saisikin opiskelupaikan, kohtaanto-ongelma tutkintojen ja työpaikkojen välillä jää edelleen ratkaisematta. Kaikki koulutus on toki hyödyllistä, mutta ei kannata valmistaa nuoria ei-mihinkään. Ei sitäpaitsi kaikista kunnista löydy toisen asteen koulutusta, ei edes työpaikkoja.

Nuorisolaki laskee alle 30-vuotiaat nuoriin. Tämä onkin paikallaan. Monilla kolmekymppisillä on siinä ja siinä, ovatko he etabloituneet - suomeksi vakiintuneet - oikein mihinkään. Jos kehyshiiri kaventaa entisestäänkin kuntien mahdollisuuksia huolehtia peruspalveluistaan, voin kuvitella että 25-29 -vuotiaat jäävät nyt heitteille, puhumattakaan niistä, jotka ovat nelikymppisinä nuorisotyöttömiä koska eivät ikinä ole päässeet edes putken alkuun vailla omaa syytään.

Tunnen aika läheisestikin pari jotenkin huomaamatta tähän ikäluokkaan solahtanutta nuorta, jotka lähestyvät kohta varhaiskeski-ikää. On hankalaa keksiä mitä alkaisi tekemään isoina jos ei ole välttämättä edes keksinyt olevansa iso. Heidän kohdallaan on teoriaa saivarrella siitä, onko keppi ennen porkkanaa. Kyllä he elämälleen onneksi saavat mielekkyyttä, kukin omilla tavoillaan, kuka urheilusta ja toinen musiikista ja kirjallisuudesta.

Mitä eväitä budjettihiiri antaisi sellaisen kohta kolmekymppisen nuoren elämään, joka ei ole löytänyt itselleen reitistöä lukiosta, ammattikoulutuksesta, työharjoitteluiden, pajatoiminnan, työllistämiskurssien, armeijan tai siviilipalveluksenkaan kautta? Tai mistä työpaikka ikäiselleni nelikymppiselle nyt terveelle henkilölle, joka valmistui diplomi-insinööriksi vast'ikään mutta jonka työhistorian vakava onnettomuus miltei pyyhki pois, joka on samalla viivalla 25-vuotiaan vastavalmistuneen kanssa olevana työnantajien mielestä jotenkin ehkä epäilyttävä?

Tämä diplomi-insinööriystäväni esitti minulle vähintään puolivakavissaan, että ehkä sietäisi harkita työpaikkojen vaihtamisen kieltämistä jossakin tietyssä määräajassa, koska työpaikat kiertävät niille, jotka ovat jo töissä ja työelämän ulkopuolella olevat jäävät nuolemaan näppejään. Tällöin työpaikkaa saisi vaihtaa ainoastaan esimerkiksi jos joutuu työpaikkakiusatuksi tai jos saa perheenlisäystä eikä palkka enää riitä. Huonosta saa siis vaihtaa parempaan, mutta ei hyvästä. Työelämä, osallistuminen ja syrjäytyminen kasautuvat ja vahvistavat toinen toisiaan. Yhteiskunta polarisoituu osaajiin ja toivonsa heittäviin.

Ei toivo kuitenkaan ole mennyttä. Toivo on sosiaalisissa yrityksissä, joiden toiminta-ajatus perustuu yhteiskunnalliseen vastuunkantoon ja osatyökykyisyyden näkemiseen voimavarana. Toivo on myös perustulossa, joka mahdollistaisi nykyisiä apujärjestelmiä joustavammin itsensä sivistämisen ja kaikenlaisen tuottavan ja hyödyllisen tekemisen kokeilemisen niin että niitä ahaa-elämyksiäkin siitä, mitä voisi tehdä isona saattaisi löytyä.

http://perukangas.blogspot.com/2012/03/ei-enaa-kov...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ukkola tai joku muu voisi kertoa saman niille nuorille, jotka eivät kelpaa mihinkään työhön kokoomusvetoisen "tulos tai ulos" -politiikan seurauksena. Ei ole mikään urbaanilegenda, että trendi on ylikouluttautua ja harvassa kaupungissa työllistyminen on vain ja ainoastaan omasta tahdosta kiinni. Hyvinkin satunnaiset pätkätyöt ovat täyttä totta ja saattavat vaikuttaa lopulta työhistoriassa siltä, että aiemmissa työsuhteissa ei olisi viihdytty. Ns. paskaduunialoillakin käydään yt-neuvotteluita.

A. Salminen

"Järjestelmät on rakennettu sellaisiksi, että ne suorastaan estävät työnteon. Jos työttömyysturvalla elävä ottaa vastaan pätkätyön tai paskaduunin, se ei kannata, koska tuki lakkaa eikä työstä jää mitään käteen."

Tämä on totta - eikä opiskelukaan kannata, koska tuki lakkaa - mutta miten tämä on muka ay-liikkeen syytä, Tuulikki Ukkola?

"Ja toden totta, kyllä työttömyysturvalla, asumistuella ja sossusta saadulla toimeentulotuelle elää ja harrastaa kaikenlaista kivaa."

Ihanko totta? Minä kun taas olen nähnyt, että ihmiset seisovat ruokajonoissa, koska toimeentulotuki ei riitä kunnolla edes ruokaan, puhumattakaan harrastuksista.

"1) Työttömiä ja työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä pitää patistaa työmarkkinoille piiskalla ja porkkanalla"

Missä Tuulikki Ukkola on tavannut työhön kykeneviä sairauseläkeläisiä? Kela ei myönnä sairauseläkettä edes niille, jotka ovat työkyvyttömiä, vaan Kelan omat lääkärit pääsääntöisesti kumoavat kaikki hakemukset. Kela toimii samoin, kuin yksityiset vakuutusyhtiöt.

"Myös kotihoidontuen voisi poistaa ja muuttaa työelämää niin, että osa-aikatyö kävisi mahdolliseksi."

Päinvastoin, äidit pitäisi pakottaa jäämään kotiin hoitamaan lasta vähintään 2-vuotiaaksi asti. Tämä aihe ei ole politiikkaa vaan kehityspsykologiaa.

Sartsa Bin

"Ja lopuksi: maahanmuuttoa on helpotettava, koska me tarvitsemme työntekijöitä. Kun työtä tekevien määrä pienenee ja meillä on vielä riesana ja elätettävänä työtä vieroksuva nuoriso, mistä muualta me saamme työntekijöitä kuin maahanmuuttajista.

Onneksi Suomeen on tulijoita."

Niin on Suomeen tulijoita, ihan lehdissä mainostavat ulkomailla Suomen sosiaaliturvaa =)

Mutta onneksi meillä ei ole näitä ulkomaalaisia loisia ollenkaan, vain näitä omia =)

Käyttäjän rauhanprosessi kuva
Tom Nylund

Mitä sanottavaa Tuulikki Ukkolalla on Suomen kymmenistätuhansista syrjäytyneistä nuorista?

http://yle.fi/uutiset/nuoret_syrjaytyvat_-_viranom...

Miksi ottaa työvoimaa ulkomailta kun Suomessa on syrjäytyneitä nuoria???

Toimituksen poiminnat